22 °C Budapest

Dühöngött a tömeg a Penny Marketben: 500 forintba került a sajt

2009. június 8. 13:02

Gyakorlatilag megrohant a tömeg több délnyugat-magyarországi áruházat vasárnap este. A boltok 500 forintért kínálták a sajt kilóját, a termék pár perc alatt elfogyott.

Közel száz ember gyűlt össze az egyik nagyatádi áruház előtt vasárnap este, a bolt ugyanis féláras sajtakciót hirdetett, alig 500 forint volt a sajt kilója. Az akció este 7 és 9 óra között volt meghirdetve- írja a sonline.hu.

A Pénzcentrum információi szerint az eset a helyi Penny Marketben történt.

A sonline.hu értesülései szerint volt, aki csaknem két órát töltött el a boltban, csak azért, hogy hét órakor már akciós áron fizethesse ki a sajtot. Így fél hétre már a bevásárlókosarak is elfogytak, az áruházat be kellett zárni. Hét után pár perccel kisebb tülekedés után néhányan bejutottak a boltba, majd 7 óra 18 perckor tájékoztatták a várakozókat, hogy az akciós áru elfogyott.

Az áruházlánc kaposvári üzletében hasonló akcióval várták a vásárlókat: szabályos tömeghisztéria tört ki az üzletben. Egy idős hölgy elesett, úgy kellett kihúzni a tömegből. Az eldurvult vásárlásnak 29 rendőr vetett véget: egy 73 éves férfit és egy 25 éves nőt állítottak elő az intézkedéssel szemben tanúsított ellenállásuk miatt.

Szemtanúk szerint a rendőrök kiérkezéséig gyakorlatilag szabadrablás volt a boltokban. A vásárlók sörözgettek, csokizgattak -anélkül, hogy kifizették volna a termékeket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05