Exkluzív: Celebek és bombanők az új EP-ben

2009. június 8. 11:02

A hétvégi választások eredményeképp igazán színes lesz az új Európai Parlament. Főleg kelet-Európa küld izgalmas arcokat Brüsszelbe: ott lesz például a Kárpátok Paris Hiltonja is.

22-en képviselik Magyarországot 2009-től az Európai Parlamentben. A Fidesz 14 képviselőt küld Brüsszelbe, az MSZP négyet, a Jobbik hármat, és az MDF egy mandátuma is megmarad. Igazán tarka csapat tagjai lehetnek a magyar EP- képviselők: kelet-Európa legkülönlegesebb arcai jelennek majd meg Brüsszelben.

Itt van például a lett Alfreds Rubiks. A 74 éves, keményvonalas kommunista 18 évvel ezelőtt puccsot kísérelt meg annak érdekében, hogy a balti állam a Szovjetunió része maradhasson. Az öregúr a lettek szemében maga a két lábon járó kommunizmus, pártja komoly sikereket ért el a választásokon.

Kissé ironikus, hogy Rubiks-ot egyik legnagyobb ellenfele, a lett függetlenségi mozgalom egyik szimbolikus alakja, Ivars Godmanis is elkíséri Brüsszelbe.

A veterán politikusok mellett igazán friss arcok is megjelennek majd az EP-ben. Románia elnökének lánya, a 29 éves Elena Basescu egyfajta politikai szexszimbólumnak számít hazájában. A rendkívül vonzó hölgy több férfimagazinban is szerepelt már, és a hírek szerint jobban lekötik a nightclubok, mint a közös agrárpolitika kérdései. Nem véletlen, hogy Romániában csak a "Kárpátok Paris Hiltonjaként" emlegetik

Elena Basescu(Fotó: alexandrumarin.files.wordpress.com)


Szintén Romániából jutott be az ingatlanmágnás és labdarúgóklub-tulajdonos George Becali, akit állítólag szoros szálak fűznek az alvilághoz is. Becali a nacionalista (és magyarellenes) Nagy Románia pártot képviseli.

Észtországban pedig egy igazi TV-s celebet is megválasztottak. Indrek Tarand ismert showman (aki egyébként múzeumigazgató is) az ottani Okosabb vagy mint egy ötödikes? című kvízműsor házigazdája. Sokan arra tippelnek, ő minden kérdésre tudni fogja a választ.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?