26 °C Budapest

Tesco: verseny a salgótarjáni Gagarinnal

2009. május 18. 11:32

"Ki lesz a zöldebb?" címmel környezetvédelmi versenyt hirdetett általános és középiskolás diákok számára a Tesco március 6. és április 16. között öt városban (Ajkán, Kaposvárott, Salgótarjánban, Siófokon és Szegeden). Az ünnepélyes díjátadóra pénteken került sor Budapesten, a Csodák Palotájában, ahol a dobogós osztályok értékes nyereményeket vehettek át Csapó Gábortól, hazánk környezetvédelmi nagykövetétől.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 januárjától 37, majd márciustól újabb 13 városban vezette be a használt PET palackok és alumínium dobozok pénzért történő visszaváltását. A szolgáltatást a tervek szerint folyamatosan minden áruházra kiterjesztik. A hulladék-visszaváltás a vállalat átfogó környezetvédelmi politikájának fontos része, melynek egyaránt célja a vásárlók környezettudatos magatartásának ösztönzése, valamint az élhetőbb környezet megteremtése.

A "Ki lesz a zöldebb?" elnevezésű környezetvédelmi verseny meghirdetésével a Tesco elsődleges célja a fiatal korosztály megszólítása volt, hiszen az iskoláskorú gyerekek fogékonysága és lelkesedése révén elérhető, hogy családjuk hétköznapjainak természetes részévé váljon a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a környezetbarát szemlélet.

A hulladék-visszaváltó verseny igen népszerűnek bizonyult nem csak a diákok, hanem a szülők és a pedagógusok körében is. Az öt városban sok-sok osztály gyűjtötte fáradhatatlanul a PET palackokat és alumíniumdobozokat.

A leghatékonyabbnak a Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon intézményegységébe tartozó Gagarin Központi Iskola 3/b osztályos tanulói bizonyultak. A második helyezett a siófoki Beszédes József Általános Iskola 3/a osztálya lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ajkai Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola Gimnázium és Szakközépiskola 2/c osztály tanulói állhattak fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az első három helyezett nem csak a címnek, hanem több százezer forintos osztálykirándulási támogatásnak is örülhet, hiszen az első osztály félmillió forintot, a második háromszázezer, a harmadik pedig százezer forintot nyert. A dobogós osztályoknak Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, Magyarország környezetvédelmi nagykövete adta át a díjakat. A diákok az ünnepélyes díjátadót követően birtokba vehették a Csodák Palotájának játékait és az újonnan nyílt ZöldPont című környezetvédelmi témájú kiállítást is megtekintették.

"Nagy öröm számunkra, hogy a hulladék-visszaváltó versenyünk ilyen pozitív fogadtatásban részesült. A lelkesedés, a számtalan visszagyűjtött PET-palack és alumíniumdoboz, és a kedvező visszajelzések megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton haladunk. Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy már most tervezzük a verseny következő, nyári fordulóját", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm