9 °C Budapest

Lebukott a Tesco: alkoholt adtak el kiskorúaknak

2009. március 29. 05:30

A világ egyik legnagyobb áruházláncát 6000 fontra, azaz mintegy 2 millió forintra büntették, mivel alkoholt adtak el kiskorúaknak egy angliai hipermarketben. A Tesco a szabályok szigorítását tervezi.

Egy, a közelmúltban készült vizsgálat megállapította, hogy 16 éves fiataloknak adtak el alkoholt az áruházlánc Blackpool-i üzletében. Ráadásul a város önkormányzata szerint ez többször is megtörtént.

A helyi szervek próbavásárlást hajtottak végre az üzletben, miután több bejelentés is érkezett hozzájuk. A próbavásárláskor is azt tapasztalták, hogy fiatalok minden ellenőrzés nélkül vehettek alkoholtartalmú italokat a Tesco-ban. Az üzletet 6000 fontra bírságolták, és 28 napi bezárásra ítélték -ezt azonban a fellebbezés miatt egyelőre elhalasztották.

A Tesco szerint ők eddig is komolyan vették a fiatalok védelméről szóló jogszabályokat, és ez ezután is így lesz. Az áruházlánc szóvivője hozzátette: új rendelkezéseket vezetnek be, amely szerint ha egy vásárló 25 évesnél fiatalabbnak tűnik, és nem tudja igazolni életkorát, nem kaphat alkoholt az üzletekben.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?