23 °C Budapest

Lebukott a Tesco: alkoholt adtak el kiskorúaknak

2009. március 29. 05:30

A világ egyik legnagyobb áruházláncát 6000 fontra, azaz mintegy 2 millió forintra büntették, mivel alkoholt adtak el kiskorúaknak egy angliai hipermarketben. A Tesco a szabályok szigorítását tervezi.

Egy, a közelmúltban készült vizsgálat megállapította, hogy 16 éves fiataloknak adtak el alkoholt az áruházlánc Blackpool-i üzletében. Ráadásul a város önkormányzata szerint ez többször is megtörtént.

A helyi szervek próbavásárlást hajtottak végre az üzletben, miután több bejelentés is érkezett hozzájuk. A próbavásárláskor is azt tapasztalták, hogy fiatalok minden ellenőrzés nélkül vehettek alkoholtartalmú italokat a Tesco-ban. Az üzletet 6000 fontra bírságolták, és 28 napi bezárásra ítélték -ezt azonban a fellebbezés miatt egyelőre elhalasztották.

A Tesco szerint ők eddig is komolyan vették a fiatalok védelméről szóló jogszabályokat, és ez ezután is így lesz. Az áruházlánc szóvivője hozzátette: új rendelkezéseket vezetnek be, amely szerint ha egy vásárló 25 évesnél fiatalabbnak tűnik, és nem tudja igazolni életkorát, nem kaphat alkoholt az üzletekben.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm