Lebukott a Tesco: alkoholt adtak el kiskorúaknak

2009. március 29. 05:30

A világ egyik legnagyobb áruházláncát 6000 fontra, azaz mintegy 2 millió forintra büntették, mivel alkoholt adtak el kiskorúaknak egy angliai hipermarketben. A Tesco a szabályok szigorítását tervezi.

Egy, a közelmúltban készült vizsgálat megállapította, hogy 16 éves fiataloknak adtak el alkoholt az áruházlánc Blackpool-i üzletében. Ráadásul a város önkormányzata szerint ez többször is megtörtént.

A helyi szervek próbavásárlást hajtottak végre az üzletben, miután több bejelentés is érkezett hozzájuk. A próbavásárláskor is azt tapasztalták, hogy fiatalok minden ellenőrzés nélkül vehettek alkoholtartalmú italokat a Tesco-ban. Az üzletet 6000 fontra bírságolták, és 28 napi bezárásra ítélték -ezt azonban a fellebbezés miatt egyelőre elhalasztották.

A Tesco szerint ők eddig is komolyan vették a fiatalok védelméről szóló jogszabályokat, és ez ezután is így lesz. Az áruházlánc szóvivője hozzátette: új rendelkezéseket vezetnek be, amely szerint ha egy vásárló 25 évesnél fiatalabbnak tűnik, és nem tudja igazolni életkorát, nem kaphat alkoholt az üzletekben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?