11 °C Budapest

Fénysebességű garancia kicsiknek és indulóknak is

Pénzcentrum
2008. május 14. 13:04

Már az 1 milliárd forintot is meghaladta a MIFIN Zrt. hitelkihelyezése, amely 250 vállalkozást jelent - mondta el dr. Antal Gergely, a MIFIN Zrt. vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón. Ebből levonható a következtetés, hogy a kisvállalkozók körében rendkívül népszerű az Új Magyarország Mikrohitel.

A vezérigazgató pozitív folyamatként értékelte, hogy a mikrovállalkozók körében optimista hangulat tapasztalható a termékkel kapcsolatban. A hitelt főként beruházásra költik, termelő berendezéseket, gépeket vesznek, idegenforgalomba fektetnek, mindezek pedig a nemzetgazdaság számára is kiemelkedően fontosak - emelte ki dr. Antal Gergely.

A sikerek mellett egy új terméket is bemutattak, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-vel (HG Zrt.) megállapodást kötöttek, s a MIFIN hitelek mellé egy kedvezményes kisvállalkozói garanciakonstrukciót dolgoztak ki. Így már két garanciatermék is segíti a hitelfelvevőket, hiszen az UNIO Garanciaszövetkezet által nyújtott garancia is elérhető.

Király Zsolt, a HG Zrt. értékesítési és marketingigazgatója kiemelte, különösen fontosnak tartják a mikrovállalkozások hitelhez segítését. A tavalyi évben összesen 26 ezer garanciaszerződést kötöttek, ebből 21 ezer forint a mikrovállalkozások hiteléhez kapcsolódott, összesen 120 milliárd forintnyi értékben. Az idei évtől a költségvetési törvény már megengedi, hogy mikrohitelekhez, mikrofinanszírozó szervezetek hiteleihez tudnak kezességet nyújtani.

Így jöhetett létre az új termék, mellyel kapcsolatosan arra számítanak, hogy tömeges lesz az igény, a gyors ügymenet érdekében lehetséges elektronikusan igényt rögzíteni. A garanciavállalás a hitel 80 százalékára terjedhet ki, a díj pedig a garantált összeg 0,5 százaléka, ilyen alacsony díjjal még nem hoztak létre terméket - hangsúlyozta Király Zsolt.

Dr. Antalffy Gábor, a KISOSZ elnöke elmondta, az országos hálózatban rendkívül nagy az igény a mikrohitel iránt, nagy számban sikerült a tagoknak hitelt felvenni. Van olyan vállalkozó, aki azt gondolja, hogy a hitel ajándék, mivel állami támogatás áll mögötte, azonban mára már ezektől a gyerekbetegségektől megszabadultak. A Garanciaszövetkezet az egyéb állami pályázatok mögé nyújtandó garanciák területén is jelen van.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szűcs György, az IPOSZ elnöke kiemelte, hogy a magyar vállalkozók nem optimisták, nem pesszimisták, hanem realisták. A Mikrohitellel kapcsolatosan egy nagyon fiatal folyamatról van szó, azonban már 450 pályázatot nyújtottak be.

Dr. Vadász György, az OKISZ elnöke két éves lobbi eredményeként értékelte, hogy a MIFIN Zrt. elsőként foglalkozhat az Új Magyarország Mikrohitellel. A hitelterméket ajándékként értékelték, hiszen ma a magyar vállalkozások 72 százaléka nem rendelkezik bankkapcsolattal.

Benke Ákos, a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgatója tudatta, a beadott pályázatok alapján a kereskedelmi bankok nem akarnak ezzel a termékkel foglalkozni, számukra inkább a portfoliógarancia-termék a fontos. Emellett pozitív eredmény, hogy a közvetítői hálózat nem igazolta vissza azt a félelmet, hogy túl alacsony az igényelhető összeg.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm