Fénysebességű garancia kicsiknek és indulóknak is

Pénzcentrum
2008. május 14. 13:04

Már az 1 milliárd forintot is meghaladta a MIFIN Zrt. hitelkihelyezése, amely 250 vállalkozást jelent - mondta el dr. Antal Gergely, a MIFIN Zrt. vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón. Ebből levonható a következtetés, hogy a kisvállalkozók körében rendkívül népszerű az Új Magyarország Mikrohitel.

A vezérigazgató pozitív folyamatként értékelte, hogy a mikrovállalkozók körében optimista hangulat tapasztalható a termékkel kapcsolatban. A hitelt főként beruházásra költik, termelő berendezéseket, gépeket vesznek, idegenforgalomba fektetnek, mindezek pedig a nemzetgazdaság számára is kiemelkedően fontosak - emelte ki dr. Antal Gergely.

A sikerek mellett egy új terméket is bemutattak, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-vel (HG Zrt.) megállapodást kötöttek, s a MIFIN hitelek mellé egy kedvezményes kisvállalkozói garanciakonstrukciót dolgoztak ki. Így már két garanciatermék is segíti a hitelfelvevőket, hiszen az UNIO Garanciaszövetkezet által nyújtott garancia is elérhető.

Király Zsolt, a HG Zrt. értékesítési és marketingigazgatója kiemelte, különösen fontosnak tartják a mikrovállalkozások hitelhez segítését. A tavalyi évben összesen 26 ezer garanciaszerződést kötöttek, ebből 21 ezer forint a mikrovállalkozások hiteléhez kapcsolódott, összesen 120 milliárd forintnyi értékben. Az idei évtől a költségvetési törvény már megengedi, hogy mikrohitelekhez, mikrofinanszírozó szervezetek hiteleihez tudnak kezességet nyújtani.

Így jöhetett létre az új termék, mellyel kapcsolatosan arra számítanak, hogy tömeges lesz az igény, a gyors ügymenet érdekében lehetséges elektronikusan igényt rögzíteni. A garanciavállalás a hitel 80 százalékára terjedhet ki, a díj pedig a garantált összeg 0,5 százaléka, ilyen alacsony díjjal még nem hoztak létre terméket - hangsúlyozta Király Zsolt.

Dr. Antalffy Gábor, a KISOSZ elnöke elmondta, az országos hálózatban rendkívül nagy az igény a mikrohitel iránt, nagy számban sikerült a tagoknak hitelt felvenni. Van olyan vállalkozó, aki azt gondolja, hogy a hitel ajándék, mivel állami támogatás áll mögötte, azonban mára már ezektől a gyerekbetegségektől megszabadultak. A Garanciaszövetkezet az egyéb állami pályázatok mögé nyújtandó garanciák területén is jelen van.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szűcs György, az IPOSZ elnöke kiemelte, hogy a magyar vállalkozók nem optimisták, nem pesszimisták, hanem realisták. A Mikrohitellel kapcsolatosan egy nagyon fiatal folyamatról van szó, azonban már 450 pályázatot nyújtottak be.

Dr. Vadász György, az OKISZ elnöke két éves lobbi eredményeként értékelte, hogy a MIFIN Zrt. elsőként foglalkozhat az Új Magyarország Mikrohitellel. A hitelterméket ajándékként értékelték, hiszen ma a magyar vállalkozások 72 százaléka nem rendelkezik bankkapcsolattal.

Benke Ákos, a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgatója tudatta, a beadott pályázatok alapján a kereskedelmi bankok nem akarnak ezzel a termékkel foglalkozni, számukra inkább a portfoliógarancia-termék a fontos. Emellett pozitív eredmény, hogy a közvetítői hálózat nem igazolta vissza azt a félelmet, hogy túl alacsony az igényelhető összeg.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?