2020. szeptember 23. szerda Tekla

Órákon belül csomó ember számlájáról fog pénz eltűnni


Ma lehet utoljára felhasználni a SZÉP kártyákra még 2013-ban utalt munkáltatói juttatásokat. Ha nagy a megmaradt keret, pánikra akkor sincs semmi ok. Akár otthonról, az interneten keresztül is elkölthetjük a pénzt, fizethetünk belőle például szállás előleget, egyéb nyaralási költségeket, vagy vásárolhatunk utalványokat, amiket ráérünk később felhasználni.


Május 31-ig kell elkölteni a SZÉP kártyákra 2013-ban érkezett összegeket, azaz alig pár óránk maradt a vásárlásra. De ne aggódjunk, akár otthonról is intézhetjük, ugyanis online vásárlásra is lehetőségünk van. Bár azt hinnénk, annak a pénznek már régen se híre se hamva, milliárdok várnak még elköltésre.

 • A K&H SZÉP kártyákon jelenleg 153 millió forint lejáró egyenleg vár még elköltésre. A lejáró összeggel rendelkező kártyabirtokosok 45 százalékának 1 000 forint alatti a lejáró egyenlege és közel 8 százaléknak van több mint 30 ezer forint lejáró összege, ami átlagosan 2 vendégéjszaka belföldön vagy néhány kellemesen elfogyasztott vacsora.

 • A 151 ezer MKB SZÉP-kártya-birtokosból 27 ezernek átlagosan 9 ezer forintja vár elköltésre május 31-ig a 2013-ban utalt juttatásokból. Ez az összeg 68 millió forinttal alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél. Jelenleg alig 248 millió forint vár felhasználásra, ez az eredeti 9,9 milliárd forintos 2013-as keret 2,5 százaléka.

 • Idén a megemelkedett felhasználás eredményeként, a határidő előtti utolsó hétre 8 ezer forintra csökkent az egy OTP SZÉP kártyára jutó átlagos lejáró egyenleg nagysága. A bankcsoport bízik benne, hogy a még a plasztiklapokon található 1,1 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés jelentős részét is felhasználják a dolgozók a hátralevő öt napban.

- tájékoztatták a Pénzcentrumot a kártyakibocsátó intézmények.

Amennyiben a munkavállaló nem használja fel a 2013-as keretet, az nem csak a dolgozóra, de a munkáltatóra nézve is veszteség.

A felhasználási idő lejártát, azaz május 31-ét követően ugyanis a kibocsátó intézmény köteles visszautalni a megmaradt összeget az eredeti feltöltést végző munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli, emellett jelentős adminisztrációs terhet ró mind a munkáltatóra, mind a kártyakibocsátó intézményre. Éppen ezért érdemes felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására - tájékoztatta a Pénzcentrumot a K&H.

Tippek a kártyák lemerítéséhez

 • Nyári online szállásfoglalás
 • Strand- és gyógyfürdő belépő, uszodabérlet
 • Fesztiválbérlet
 • Ajándék-utalvány
 • Sportrendezvény regisztráció / jegy
 • Még van idő elrohanni egy-egy kalandparkba gyereknap alkalmából
 • Masszázskupon
 • Gyerekek tábordíja
 • Gyerekek sporttanfolyama
 • Kulturális program: múzeumi belépő, szabadtéri mozi és színház

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó