2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Ingyen is fürödhetsz a Balatonban: itt a szabadstrandok listája

  • Pénzcentrum.hu
  • 2013. június 22. szombat 08:01

Zajlik az élet a magyar tengernél

Több tucatnyi szabadstrandot találhatunk a Balaton partján. Ezek általában nem olyan színvonalúak, mint a belépős fürdőhelyek, azonban sok olyan van közöttük, amelyek színvonalas szolgáltatásokkal, megfelelően kiépített partszakasszal várja a vendégeket. Mutatjuk a balatoni szabadstrandok listáját.


A Balatonon - bármilyen hihetetlen is - nem mindig strandoltak az emberek. Még a 19. században sem volt divat a fürdőzés - inkább az állatokat hajtották le a tópartra itatni, fürdetni. A szélesebb rétegeket érintő tavi fürdőzés az 1800-as évek második felében indult meg, leginkább az úgynevezett fürdőházakban. Az 1898-ban épített tizenkét tornyú balatonfüredi fürdőház volt az egyik legnagyobb a magyar tengeren.

Manapság viszont akár a családdal, akár csak kettesben, vagy akár egy nagy baráti társaságban utazunk és nyaralunk a magyar tengernél, ugyanaz a cél: elfelejteni az otthoni, munkahelyi gondokat, kikapcsolódni, feltöltődni.

Ezek a legjobb strandok 2013-ban - KATTINTS!


A tökéletes nyaralás érdekében fogadjuk meg a Magyar Turizmus Zrt. által csokorba szedett tanácsokat:

- Ha nem szoktál hozzá, kerüld, hogy hideg vízben fürödj, mert a hirtelen hideg víz szívleálláshoz vezethet.

- Ne fürödj tele gyomorral, mert könnyen rosszul lehetsz a vízben.

- Soha ne ugorj felhevült testtel a vízbe! Mindig fokozatosan merülj a vízbe! A hirtelen hideg víz szívleálláshoz vezethet.

- Figyelj a strand területét jelző bójákra, mert az azon túli fürdőzés veszélyes lehet.

- Ha nem tudsz úszni, ne használj gumimatracot, mert vízbeforduláskor a mély vízben találhatod magad. Elsodródott játékok, gumimatracok után ne ússz mélyvízre. A játék, vagy a matrac könnyen pótolható.

- Soha ne ússz egyedül, csoportosan mindig van segítség!

- Mindig figyeld a viharjelzést, mert időben figyelmeztet a veszélyre. A 2. fokú viharjelzés esetén (percenként 90-szer felvillanó fényjelzés) tilos fürdeni!

- Ne ússz, és ne merülj a víz alá csúszdázásra, ugrásra kijelölt területen, mert rád ugorhatnak.

- Azonnal hagyd el a vizet, ha fázol! Törölközz szárazra, mert amíg vizes vagy tovább hűlhet a tested.


Az ingyenes -és szabadstrandok teljes listájához KATTINTS IDE!

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!


Lapozz tovább:
  1. Zajlik az élet a magyar tengernél
  2. Szabadstrandok a magyar tengernél

Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó