2020. december 1. kedd Elza

Ilyen durva áremelés is ritkán van a Balatonnál: nem fognak örülni a családosok


Sűrűbben indulnak ugyan a kompok mostantól a Balatonon, de drágábban is viszik az utasokat, mint tavaly - írja a Balatontipp.hu.

Az elmúlt évhez képest 16 százalékkal kell többet fizetniük a kompon az utasoknak, 600 forintról 700-ra emelkedtek a díjak - derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. érvényes díjszabása szerint. A járművek utaáni díjak viszont nem változtak.

A menetrend szerint közlekedő személyhajók jegyárai is megugrottak, a teljes árú menetjegyek ára:

  • I. díjzónában 1300-ról 1400 forintra nőtt, ami 7,7 százalékos emelés
  • II. díjzónában 1600-ról 1800 forintra enelkedett12,5 százalékos növekedés
  • III. díjzónában 1800 helyett az idén 1900 forintot, 5,5 százalékkal többet kell fizetn
  • IV. díjzónában a tavalyi 2000 helyett 2100 forintot, 5 százalékkal magasabb díjat várnak az utasoktól.

A családi jegynél még a fentieknél is drasztikusabb drágulásra számíthatnak az utasok. Az I. díjzónában a többihez képest még szerényen, “csak" 9 százalékkal emelték az árakat.

A legdurvább emelés a Siófok-Balatonfüred útvonalat is magába foglaló II. díjzónában történt, ahol az idén 21,5 százalékkal drágábban hajózhat majd egy család.

De a III. díjzóna változása is csak alig marad el. Az ide tartozó útvonalakon 16,6 százalékkal, a IV. díjzónában pedig 18,1 százalékkal kell többet fizetni a jegyekért a családi jegyet vásároló két szülőnek és két gyermeküknek, mint egy évvel ezelőtt.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk