17 °C Budapest

Így veheted meg olcsóbban a fesztiváljegyedet

2015. június 21. 17:31

Szinte lehetetlennek tűnik hivatalos áron jegyet venni a legnagyobb hazai fesztiválokra: hiába a meghirdetett árak, gyakorlatilag mindenhol kezelési költséget, adminisztrációs díjat számítanak fel. A Pénzcentrum azonban megtalálta, hol lehet plusz költség nélkül, sőt akár részletre jegyet venni.

Minden évben százezrek látogatnak el a hazai fesztiválokra, a jegyárak pedig folyamatosan emelkednek. Nemrég írtunkarról, hogy a legnagyobb magyar fesztiválokra gyakorlatilag sehol sem tudunk a meghirdetett áron jegyet venni: minden egyes napijegynél, bérletnél adminisztrációs díjat (kezelési költséget) számítanak fel. Például a Szigetnél, a soproni VOLT-nál vagy a Zamárdiban megrendezésre kerülő Balaton Sound-nál is. Hiába az online vásárlás, otthoni nyomtatás.

A kezelési költség néhány száz forinttól indul, de akár 4000 forintot is ráfizethetünk a "hivatalos" jegyárra, attól függően, hogy hol vásárolunk, vagy hogyan vesszük át a jegyet. A Sziget sajtóirodája megkeresésünkre elmondta, hogy az általuk üzemeltetett jegyárusító helyek fenntartási költségét jelenti ez az adminisztrációs díj, más jegyterjesztő helyeken, ennél is magasabb díjakat számolnak fel.

Egy hely már biztosan van, ahol nincs plusz költség

Keressük azokat a jegyárusító helyeket, ahol a ténylegesen meghirdetett áron lehet jegyet vásárolni. Várjuk olvasóink tippjeit a penzcentrum@penzcentrum.hu email címen.

2014-ben jött létre az Auchan és a Sziget együttműködése, amelyet az óbudai áruház közelsége ösztönzött. A tavalyi év mintájára idén is az összes Auchan áruházban lehetőség van jegyvásárlásra. Megkérdeztük az áruházláncot, vajon náluk is van plusz költség?

Az Auchan 19 magyarországi áruházában megvásárolt Sziget, B.My.Lake és Balaton Sound Fesztivál jegyekre és bérletekre nem számolunk fel kezelési költséget

- válaszolta megkeresésünkre az áruház kommunikációs igazgatója.

A fesztivál belépők megvásárlására az áruházak vevőszolgálatain személyesen van lehetőségünk. Amellett, hogy nincsen kezelési költéség a Sziget és Balaton Sound jegyeket Auchan Bevásárlókártyával is megvásárolhatjuk, egyösszegű, részletfizetési vagy Plusz3 opcióval.

  • Egyösszegű fizetési mód kiválasztása esetén a vásárlás összegének visszafizetése egy összegben, a következő esedékességkor (befizetési határidő) történik. Ebben az esetben a vásárlás kamatmentes
  • Részletfizetési mód kiválasztásával a vonatkozó hitelkártya hirdetmény meghatározott díjak kerülnek felszámításra, a vásárlás összegének visszafizetése pedig a szerződésben meghatározott módon történik.
  • Plusz3 opció kiválasztásával 3 havi kamatmentes részletfizetéssel, egyenlő részletekben rendezhető a vásárlás teljes összege.

Vannak még kedvezményes jegyek

A fesztiválok közeledtével hamarosan mindenhol megszűnik a kedvezményes jegyvásárlási lehetőség. Összeszedtük a határidőket, nem árt sietni, mert van ahol már csak alig 2 napunk maradt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Balaton Sound

Zamárdi, július 9-12.
Kedvezményes jegyek: június 23-án délig
Bérlet: 44 990 forint
Napijegy: 15 000 forint, nulladik napra 12 000 forint

EFOTT

Velence, július 14-19.
Kedvezményes jegyek: június 30-ig
Bérlet: 17 990 forint
Akciós diák hetijegy: 15 490 forint
Napijegy: július 14. - 3 490 forint, többi napra: 5 990 forint

Kingdom of Hegyalja

Tokaj-Rakamaz, július 15-19.
Kedvezményes jegyek: július 10-ig
Bérlet: 17 990 forint
Napijegy: 6 990 forint

Sziget

Budapest, augusztus 10-17.
Kedvezményes jegyek: július 31-ig
Bérlet: 78 000
5 napos bérlet: 69 000 forint
Napijegy: augusztus 10. - 20 000 forint, augusztus 11-16. - 17 000 forint

B.my.Lake

Zamárdi, augusztus 19-22.
Kedvezményes jegyek: augusztus 7-ig
Bérlet: 24 990 forint
Napijegy: augusztus 19. - 6 990 forint, augusztus 20-án és 22-én - 12 990 forint, augusztus 21. - 14 990 forint

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem