17 °C Budapest

Fontos hírt kaptak a nyáron utazni vágyó magyarok a lemondásokkal kapcsolatban

2020. március 11. 20:40

Nem javasolja a nyári utazások lemondását a MUISZ - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Sok utazási iroda biztosít ingyenes átfoglalási lehetőséget az utazóknak.

Elmondta, hogy az utazási irodák a közeljövőben induló utazásokat a lehetőségek képest igyekeznek későbbi időpontra átfoglalni a folyamatosan változó koronavírus helyzet miatt. Hozzátette: az átfoglalást akkor tudják biztosítani az irodák, ha a szolgáltatások közvetlen nyújtói, vagyis a szállodák és a légitársaságok ezt lehetővé teszik. Az utazási kedv lanyhult, a turizmus rendkívül érzékeny ágazat. Ugyanakkor a helyzet változása esetén, az utazási kedv gyorsan visszatér, az ágazat képes gyorsan regenerálódni - mondta. Mivel jelenleg nincs turisztikai főszezon, ezért tömeges lemondást nem tapasztalnak.

Az utasoknak azt javasolják, hogy ne mondják most le a már lefoglalt nyári utazásukat, ráérnek később is dönteni, a helyzet gyorsan változhat

- mondta Molnár Judit. Számos magyar utazásszervező a kialakult helyzetre reagálva ingyenessé, vagy kedvezővé tette a lemondási feltételeit.

Vajda Ágnes, az Amazon Travel tulajdonosa arról tájékoztatott: minden úti célra lehetőséget kínálnak az új foglalások ingyenes lemondására és újrafoglalására, azoknak az utasoknak, akik 2020. márciusától október végéig szeretnének utazni, de eddig elhalasztották utazási tervüket a koronavírus miatt. Nem szeretnék, ha az utazási kedv visszaesne, ezért döntöttek a könnyítések mellett, ahol van erre lehetőség - mondta. Az új foglalásokhoz kötbérmentes lemondást adnak - tette hozzá.

A Neckermann Magyarország biztosítja az újonnan lefoglalt nyári utak igény szerinti módosításának vagy lemondásának lehetőségét, idén április 30-ig.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Ibusz az utazásra nem javasolt országok esetében biztosítja az utak árának visszatérítését, egyéb esetben az indulástól számítva 30 napon túl 10 százalék kötbérrel van lehetőség lemondani az utazást - mondta Komora Zoltán, az Ibusz vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy nincs tömeges lemondás a nyári időszakra, az utasok kivárnak. Bíznak a helyzet javulásában, most márciusra viszont jelentős volt a lemondások száma - mondta.

Az ALDI Utazás idén jelentősen kibővíti a korábbi, 24 órás utazás lemondási lehetőséget. Az az utas, aki 2020. április 30-ig foglal saját autós utazást, legkésőbb az indulás előtt 10 nappal lemondhatja az igényelt szállást és ellátást, melynek ára 100 százalékban visszatérítésre kerül. A sztornó biztosítás most kedvezményes áron, mindössze személyenként 1500 forintért vehető igénybe - közölték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm