2021. január 24. vasárnap Timót

Egyvalamit megköszönhet a koronavírusnak a vidéki gasztronómia: nagyon mennek ezek a termékek


Minden eddiginél nagyobb arányban jelentek meg a helyi specialitások a vidéki éttermek kínálatában. Kiderült, a járvány miatt a minőségi termékeket megpróbálják a lehető legközelebbi termelőktől beszerezni - írja a HelloVidék.

Egyre nagyobb arányban támaszkodnak a hazai, lehetőleg helyi alapanyagokra a vidéki éttermek, ahol a minőségi termékeket megpróbálják a lehető legközelebbi termelőktől beszerezni. Ezzel nem csak a helyi vállalkozásokat támogatják, de a hazai ízeket is közelebb hozzák a vendégekhez, csökkentik az ökológiai lábnyomukat és szorgalmazzák a körforgásos gazdaság törekvéseit.

A kínálatokban minden eddiginél nagyobb arányban jelentek meg a kézműves termékek és a helyi specialitások, a környékspecifikus ajánlatok. A HelloVidék most ezt a kérdéskört járta körbe a modern gasztrokultúra elvárásainak tükrében.

Kutatást végez Olvasói körében a Pénzcentrum!

Ahogy a világon, Magyarországon is nagy probléma az élelmiszerpazarlás. A hazai élelmiszerhulladékok felét a magyar háztartások termelik, ezt pedig jelentősen le lehetne csökkenteni. Lapunk most arra kíváncsi, hogy milyen változásokat idézett elő a koronavírus-járvány a magyarok vásárlási, főzési, ételtárolási, és hulladékkezelési szokásaiban. Az élelmiszerpazarláson rontott-e a járvány, vagy éppenhogy kevesebb étel landolt a szemétben? Kérjük, hogy válaszaiddal segítsd Te is a munkánkat!

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked