2020. október 27. kedd Szabina

Egyvalamit megköszönhet a koronavírusnak a vidéki gasztronómia: nagyon mennek ezek a termékek


Minden eddiginél nagyobb arányban jelentek meg a helyi specialitások a vidéki éttermek kínálatában. Kiderült, a járvány miatt a minőségi termékeket megpróbálják a lehető legközelebbi termelőktől beszerezni - írja a HelloVidék.

Egyre nagyobb arányban támaszkodnak a hazai, lehetőleg helyi alapanyagokra a vidéki éttermek, ahol a minőségi termékeket megpróbálják a lehető legközelebbi termelőktől beszerezni. Ezzel nem csak a helyi vállalkozásokat támogatják, de a hazai ízeket is közelebb hozzák a vendégekhez, csökkentik az ökológiai lábnyomukat és szorgalmazzák a körforgásos gazdaság törekvéseit.

A kínálatokban minden eddiginél nagyobb arányban jelentek meg a kézműves termékek és a helyi specialitások, a környékspecifikus ajánlatok. A HelloVidék most ezt a kérdéskört járta körbe a modern gasztrokultúra elvárásainak tükrében.

Kutatást végez Olvasói körében a Pénzcentrum!

Ahogy a világon, Magyarországon is nagy probléma az élelmiszerpazarlás. A hazai élelmiszerhulladékok felét a magyar háztartások termelik, ezt pedig jelentősen le lehetne csökkenteni. Lapunk most arra kíváncsi, hogy milyen változásokat idézett elő a koronavírus-járvány a magyarok vásárlási, főzési, ételtárolási, és hulladékkezelési szokásaiban. Az élelmiszerpazarláson rontott-e a járvány, vagy éppenhogy kevesebb étel landolt a szemétben? Kérjük, hogy válaszaiddal segítsd Te is a munkánkat!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó