2020. augusztus 15. szombat Mária

Bringások lepik el a fővárost: lépni sem lehet majd tőlük vasárnap

  • MTI
  • 2019. szeptember 21. szombat 17:30

Megnövekedett kerékpáros forgalom várható a vasárnapi Autómentes Napon Budapesten. A Magyar Kerékpárosklub a Móricz Zsigmond körtér és Szabadság tér között tartja az első nagy Critical Mass 15. évfordulójára szervezett jubileumi tekerést, amire már több százan jeleztek vissza a Facebook-on. Az eseményen ezúttal nem lezárt útvonalon, hanem a forgalom részeként a belváros különböző útvonalain vonulnak majd fel a kerékpárosbarát fejlesztésekért.

A Kerékpárosklub áprilisban küldte el 12+1 pontos listáját a főpolgármester-jelölteknek, melyben a következő önkormányzati ciklus legfontosabb fejlesztéseit sorolták fel.

Te is inkább autózol? Cseréld le a régi verdát! Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Az egyre nagyobb kerékpáros forgalom és a még nem kerékpározó budapestiek igényeinek kiszolgálására a hidak, rakpartok és főútvonalak kerékpározhatóvá tételét, a lakóövezetek forgalomcsillapítását, a külvárosok belvárossal való összekötését, kerékpárparkolók építését, a Bubi fejlesztését és szemléletformáló programok indítását kérik. A Kerékpárosklub kéréseire eltérő mértékben, de mindhárom főpolgármester-jelölt pozitív választ adott.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.