2020. szeptember 24. csütörtök Gellért, Mercédesz

A 11 legkiábrándítóbb turista látványosság a földön


Bár a legtöbb turistakalauzban fő látványosságként szerepel például a párizsi Eiffel-torony, Stonehenge, vagy éppen az egyiptomi piramisok, sokan mégis átverve érzik magukat, amikor oda látogatnak. Mutatjuk a 11 legkiábrándítóbb desztinációt a földön.


Habár a statisztikák szerint a magyar családok leginkább belföldön töltik el szabadságukat, még mindig sokan vannak, akik határainkon túlra is ellátogatnak. Közülük a legtöbben valamelyik világhírű turista látványosságot veszik célba, mint például a párizsi Eiffel-torony, vagy éppen az egyiptomi piramisok. Többnyire a turistakalauzok is ezeket a látnivalókat ajánláják, de nem árt felkészülni, sok esetben ugyanis nem biztos, hogy azt kapjuk majd, amire vártunk. A Bussines Insider, a Reddit onlie közvélemény-kutató portál segítségével összegyűjtötte, melyek azok a turista látványosságok, amelyek a legnagyobb kiábrándulást okozták az odalátogatóknak.

1. Piramisok (Kairó/Egyiptom)

A világ 7 csodája közé tartozó Gizai Piramist ma már egy ottani Pizza Hut ablakából is nézhetjük. Ugyanis ennyire közel férkőzött a modern civilizáció a turista látványossághoz.

2. Casablanca (Marokkó)

A legkevésbé érdekes hely, Casablanca csupán egy rosszkedvű üzleti negyed a tengerparton, mondják akik már jártak itt.

3. Jamaica

A helyiek folyton közel mennek hozzád és pénzt kérnek mindenért. Amennyiben egy all inclusive szállodában szeretnél a parton feküdni akkor Jamaica neked való. Azonban ha szeretnéd felfedezni a természetet vagy az ottani kultúrát ne számíts sok jóra.

4. Pisai ferde torony (Olaszország)

Sokkal kisebb és jelentéktelenebb, mint amilyennek a képeslapokon tűnik, a körülötte álló épületek sokak szerint jóval szebbek.

5. Rushmore hegy (Dél-Dakota/USA)

A hegy oldalában négy amerikai elnök hasonmása található, ám azok annyira apróak, hogy ha ott vagy szinte nem is veszed őket észre.

6. Nápoly (Olaszország)

Az utcák tele vannak szeméttel, a helyzet annyira vészes hogy 1994-ben az Európai Unió hivatalos környezetvédelmi problémának nyilvánította.

7. Stonehenge Wiltshire (Egyesült Királyság)

Sokkal kisebb mint azt gondolnád, megpróbálhatsz hozzá közelebb menni, de akkor sem lesz nagyobb. Bár csak egy óra Londontól, ami sokaknak kézen fekvő lenne - ha megérné.

8. Pompeii (Olaszország)

Tele van turistákkal, és nem látni semmi különlegeset. Ha érdekeset szeretnél látni nézd meg a közelében lévő Herculaneum-ot.

9. Gibraltár

Csak egy nagy szikla, többen állítják.

10. Athén (Görögország)

A nagy civilizáció szülővárosát várod, ám ehelyett csak nyomornegyedet látsz és állványokat.

11. Las Vegas (Nevada/USA)

Miközben szórakoztató nem biztos, hogy megéri. Az utcák koszosak és minden sarkon ott ül egy kolduló hajléktalan, a legtöbb ember részeg és verekednek mindenhol.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 5 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó