22 °C Budapest
harbour, Siofok town recreation area, Balaton lake, Hungary, Europe

Szigorú szabályokat hoztak a Balatonnál: rengeteg nyaralót érint, ezért keményen büntetnek

2024. április 11. 09:01

Az új rendelet célja, hogy rend, tisztaság és nagyobb közbiztonság legyen a siófoki Petőfi sétányon. A szabályok május 2-án lépnek hatályba, de az üzletek 60 nap türelmi időt kaptak.

Több szabályt is be kell tartaniuk a siófoki üzleteknek az idei nyártól, ha éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének tartani. Az új rendelet május 2-án lép hatályba, az üzletek azonban hatvan nap türelmi időt kaptak – írja a sonline.hu.

Az új rendelkezés értelmében az alábbi hat alapvető szabályt kell majd betartaniuk az üzleteknek:

  1. A zenét szolgáltató berendezésbe muszáj úgynevezett limitert beépíteni, hogy a zajkibocsátási határértéket ne lépjék át.
  2. Szükség lesz legalább egy illemhelyre.
  3. A száz négyzetméter alapterületnél kisebb szeszes italt kimérő, árusító vendéglátó üzletnek legalább egy, a száz négyzetméter felettinek legalább két biztonsági őrt kell alkalmaznia.
  4. Italt az egyszer használatos poharak helyett többször használatos, úgynevezett repoharakban lehet eladni.
  5. Tilos a közterületről látható erotikus táncos tevékenység a vendéglátó egységekben.
  6. Az üzlet előtt található magán- vagy önkormányzati tulajdonban lévő járdaszakaszt pedig naponta legalább egyszer magasnyomású takarítógéppel le kell mosni.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy az üzleteket folyamatosan ellenőrzik majd a siófoki polgármesteri hivatal köztisztviselői. Akik nem tartják be az új rendelkezést, azoktól a polgármester visszavonhatja az éjszakai nyitvatartási engedélyt. Az új rendelet miatt április 15-én egyeztetést tartanak a vállalkozók az önkormányzattal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem