20 °C Budapest
slippers on the beach

Milliós bírságot is kaphatsz ezért idén nyáron ezeken a strandokon: így ne rakd le a törölköződ!

2023. augusztus 8. 19:33

Többek között Spanyolországban, Horvátországban és Montenegróban is jobb odafigyelnünk a törölközőnkre, ugyanis bizonyos helyeken 200-tól 7000 euróig terjedő bírságra is számíthatunk.

Magyarországon is ismert jelenség, hogy sokak hajnalok hajnalán felkelnek azért, hogy levonuljanak a strandra, hogy törülközőikkel és napernyőikkel a legjobb helyeket le tudják foglalni. Megint mások pedig akár éjjelre is otthagyják a cuccukat, hogy másnap kényelmesen tudjanak fürdőzni. Azonban a jelek szerint ennek a világnak végeszakadt.

Montenegróban, Horvátországban és Spanyolországban is több százeurós büntetést szabhatnak ki a tolakodó turistákra a Magyar Nemzet szerint. Spanyolországban, azon belül is Algarrobo, Vélez Málaga és Torrox esetében 300 eurós bírság jár annak, aki felügyelet nélkül otthagyja a cuccát, azonban Valencia esetében még rosszabbul járunk. Itt ugyanis 3000 eurós, azaz 1,16 millió forintnyi bírságot is kiróhatnak emiatt

Horvátországban Kolan településén a hátrahagyott holmikat összegyűjtik, amiket később egy átvételi ponton lehet kiváltani. Azonban a legrosszabbul azok járnak, akik Montenegróban próbálnak helyet foglalni maguknak: magánszemélyek esetében 100 euró, míg jogi személyek esetében 7000 euróig terjedő bírság szabható ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm