13 °C Budapest
Three female backpacking friends make their way to depart for the next part of their journey. They are carrying their backpacks, checking the timetable and having a laugh.

Rohamot indítottak a külföldiek Magyarországra: hihetetlen, mennyit képesek utazni csak a Szigetért

2023. augusztus 3. 20:04

Idén augusztusban is a Sziget Fesztivál hetében repülnek a legtöbben hazánkba, mutatják a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalási adatok. Idén is az Egyesült Királyságból, és Izraelből érkezik ide a legtöbb bulizni vágyó, a sok európai partizó mellett most is összefuthatunk amerikai, új-zélandi, brazil vagy akár indiai fesztiválozóval is. Az idelátogatók kétharmada 6 napot, vagy kevesebbet tölt nálunk és átlagosan 163 eurót fizet a repülőjegyéért.

Köztudott, hogy a Sziget Fesztivál népszerű a külföldiek körében. A cseh utazástechnológiai vállalat, a Kiwi.com belenézett a foglalási adataiba, hogy vajon honnan érkeznek ilyenkor hazánkba repülővel. Ahogy 2022-ben, úgy idén is az Egyesült Királyságból érkezhet a legtöbb bulizni vágyó 2022-ban az Egyesült Királyságból érkeztek a legtöbben hazánkba az augusztus 8-i héten, megelőzve Izraelt, Franciaországot és Írországot.

A foglalások alapján külföldről idén is az Egyesült Királyságból és Izraelből érkezhetnek a legtöbben a 6 napos fesztiválra. A lista elején szerepel a tavalyi évhez hasonlóan Franciaország is, az íreket azonban idén beelőzték az olaszok és a lengyelek is. Érdekes, hogy még a szomszédos országokból, Szlovákiából és Csehországból is érkeznek hozzánk repülővel, de természetesen idén is összefuthatunk olyanokkal, akik távolabbról, az USA-ból, Új-Zélandról, Ausztráliából, Brazíliából vagy akár Indiából látogatnak el a Hajógyári-szigetre.

Az átlagos jegyár a Kiwi.com-on foglalva a Sziget hetére 163 euró, rövidebb utak esetén kevesebb, átlagosan 125 euró, míg a tengerentúli, vagy távolabbi országokból érkezők (a 4000 km-nél hosszabb utak) átlagosan 447 eurót fizetnek a repülőjegyért. Legtöbben a fesztivált megelőző napon, augusztus 9-én érkeznek, de sokan repülnek a kezdőnapon, augusztus 10-én is. Az idelátogatók kb. kétharmada 6 napot, vagy annál kevesebbet tölt nálunk, de a foglalási adatok azt mutatják, minden 4. idelátogató meghosszabbítja a fesztivált, és összesen 1-2 hetet tölt el hazánkban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm