30 °C Budapest
Detail of folded pancake with sugar and fruit sauce called palacinta

Elképesztő trükkel támad az egyik balatoni étterem: tátva maradt a vendégek szája

2022. május 20. 08:32

Azt már rengetegszer hallottuk, hogy idén is rekordmértékű áremelkedés várható a Balatonon. Vannak azonban olyan kereskedők, akik a legfelkészültebb vendégeket is meg tudják döbbenteni - a Blikk most ezekből bukkant egyre.

A bulvárlap egyik olvasója adta a lap tudtára, hogy Balatonfüreden a Halászkert étteremben plusz pénzt, egészen pontosan 300 forintot kérnek el, ha valaki félbevágva kéri tálalni az ételét. A szóban forgó olvasó palacsintát kért, azonban látta, hogy elég nagy adagot adnak, ezért az ételét félbevágva, két külön tányéron kérte. Ezért az étterem 300 forintot számlázott ki a vendégnek "plusz szolgáltatás" címszó alatt.

A lap egyik munkatársa meglátogatta az éttermet és ő is különszedve rendelt az óriáspalacsintából, ahol a szervízdíjon felül valóban felszámoltak valamire 300 forintot "ketté tálalás" címen, külön tételként. Az újságíró megkérdezte az étterem üzletvezetőjét, aki nem érzi problémásnak az eljárást.

Ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van. Jelképes összeg ez a 300 forint. Az alapanyag árak miatt készülünk egy 10 százalékos áremelésre, de a kettétálalás díján nem változtatunk 

- magyarázta. A lapnak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke is megszólalt, aki "megérti, hogy a vendéglősök valahogyan ellensúlyozni akarják az alapanyag- és az energiaár-emeléseket".

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?