Újabb ferihegyi poggyászbotrány: így nyomták fel a bőröndöt

Újabb ferihegyi poggyászbotrány: így nyomták fel a bőröndöt

2018. szeptember 4. 09:30

Kis túlzással cafatokban landolt Ferihegyen egy Malagából érkező csomag. A nyaralásból hazatérőknek, ráadásul csak másnap lett meg a bőröndjük, amiből több dolog eltűnt. Kártérítésről viszont úgy néz ki, nem is álmodhatnak - írja a Bors.

A lap beszámolója szerint a Spanyolországban nyaraló, onnan szeptember elsején hazatérő család Ryanair repülőgépe szombaton, késő este landolt Budapesten. A leszállást követően a család azonban hiába kereste csomagját a bőröndátvételnél, az nem volt sehol.

Addig vártam, amíg le nem zárták a fotocellás ajtókat. Elmentem reklamálni az elveszett poggyászok pultjához, ide-oda irányítottak, majd azt mondták: menjek csak haza a kislányommal, és hívjam a megadott számokat

- mondta el a lapnak a pórul járt nő, aki hiába telefonálgatott másnap reggel, nem járt sikerrel. Úgyhogy ezt megelégelve végül visszament a reptérre, ahol bár előkerült a táskája, az igen tragikus állapotban volt.

A csomagunk kritikán aluli állapotban volt. Felnyitották és szalaggal leragasztották. A benne lévő ruhákat átforgatták, és ko¬szosan, olajosan visszadobálták a bőröndbe. A tartalma is hiányos volt (...)

- fakadt ki a nő, aki állítása szerint szeretett volna panaszt tenni és jegyzőkönyvet felvenni, azonban elmondása szerint ebben senki nem volt a segítségére. A lap által megszólaltatott szakértő szerint, 

jegyzőkönyv nélkül szinte teljesen esélytelen, hogy valamilyen kártérítést kapjon az utas az eltűnt vagy megsérült csomagja miatt.

Úgyhogy szerinte, ilyen esetekben mindenképp jegyzőkönyvet kell felvetetni, addig nem szabad eljönni a repülőtérről. Állítása szerint, ha kell, hívjunk rendőrt, és tegyünk feljelentést.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?