13 °C Budapest

Újabb ferihegyi poggyászbotrány: így nyomták fel a bőröndöt

2018. szeptember 4. 09:30

Kis túlzással cafatokban landolt Ferihegyen egy Malagából érkező csomag. A nyaralásból hazatérőknek, ráadásul csak másnap lett meg a bőröndjük, amiből több dolog eltűnt. Kártérítésről viszont úgy néz ki, nem is álmodhatnak - írja a Bors.

A lap beszámolója szerint a Spanyolországban nyaraló, onnan szeptember elsején hazatérő család Ryanair repülőgépe szombaton, késő este landolt Budapesten. A leszállást követően a család azonban hiába kereste csomagját a bőröndátvételnél, az nem volt sehol.

Addig vártam, amíg le nem zárták a fotocellás ajtókat. Elmentem reklamálni az elveszett poggyászok pultjához, ide-oda irányítottak, majd azt mondták: menjek csak haza a kislányommal, és hívjam a megadott számokat

- mondta el a lapnak a pórul járt nő, aki hiába telefonálgatott másnap reggel, nem járt sikerrel. Úgyhogy ezt megelégelve végül visszament a reptérre, ahol bár előkerült a táskája, az igen tragikus állapotban volt.

A csomagunk kritikán aluli állapotban volt. Felnyitották és szalaggal leragasztották. A benne lévő ruhákat átforgatták, és ko¬szosan, olajosan visszadobálták a bőröndbe. A tartalma is hiányos volt (...)

- fakadt ki a nő, aki állítása szerint szeretett volna panaszt tenni és jegyzőkönyvet felvenni, azonban elmondása szerint ebben senki nem volt a segítségére. A lap által megszólaltatott szakértő szerint, 

jegyzőkönyv nélkül szinte teljesen esélytelen, hogy valamilyen kártérítést kapjon az utas az eltűnt vagy megsérült csomagja miatt.

Úgyhogy szerinte, ilyen esetekben mindenképp jegyzőkönyvet kell felvetetni, addig nem szabad eljönni a repülőtérről. Állítása szerint, ha kell, hívjunk rendőrt, és tegyünk feljelentést.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem