33 °C Budapest
Rászálltak az ellenőrök a bliccelő kutyákra: büntették őket, nem is keveset

Rászálltak az ellenőrök a bliccelő kutyákra: büntették őket, nem is keveset

2018. január 17. 14:39

A fővárosi közösségi közlekedési tarifákat a Fővárosi Közgyűlés határozza meg, jelenleg nincs olyan terv, hogy csökkentsék a kutyák számára szükséges jegy- vagy bérletárakat. Tavaly 44 négylábút kaszáltak el bliccelésért a tömegközlekedésen - ennyien választották legalábbis közülük, hogy később és nem a helyszínen rendezik a büntetést.

Nemrégfoglalkoztunk, hogy milyen szabályoknak kell megfelelni és mennyibe kerül a fővárosi tömegközlekedésen, ha ebet szeretnénk szállítani. A legfontosabb, ami kiderült a cikkből, hogyha nem szeretnénk zárt tárolóban vinni a kutyánkat, de rendszeresen használjuk vele a tömegközlekedést, akkor kutyabérletet érdemes venni, melynek havi költsége 5250 forint. Az egyszeri jegy ugyanis ugyanannyiba kerül, mint egy természetes személynek, tehát 350 forint (ugyanez 450, ha a sofőrtől vesszük meg).

Ezen túl, kötelező a szájkosár használata, továbbá, hogy mindig nálunk legyen a kutya oltási könyve.

Az is kiderült cikkünkből, hogy Budapesttel ellentétben, a régió többi fővárosában jellemzően kedvezményes egyszeri utazásra jogosító jegyeket is lehet venni négylábúakra.

cikkhez természetesen megkérdeztük a BKK-t is, de válaszukat sajnos csak megjelenés után kaptuk meg. Érdeklődtünk arról, hogy tervezik-e kedvezményes jegy bevezetését, azonban válaszukban azt közölték, hogy nincs ilyen terv napirenden, és jelezték, hogy az érintett szervezetektől sem érkezett ilyen jellegű kezdeményezés.

Arra is rákérdeztünk a társaságnál, hogy tavaly hány utast büntettek meg azért, mert kutyájuk érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazott. A BKK azt közölte a Pénzcentrummal, hogy 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2017-ben 44 esetben szabtak ki pótdíjat ilyen esetekben,

bár hozzátették, hogy helyszíni pótdíjak esetében nem rögzítik, hogy eb vagy természetes személy bliccelése miatt rótták-e ki a büntetést. A postai csekken befizethető alappótdíj összege 16 ezer forint, ám érdemes azt az előírt határidőre befizetni, mert ez az összeg elég gyorsan növekszik az idő múlásával.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?