20 °C Budapest

Rászálltak az ellenőrök a bliccelő kutyákra: büntették őket, nem is keveset

2018. január 17. 14:39

A fővárosi közösségi közlekedési tarifákat a Fővárosi Közgyűlés határozza meg, jelenleg nincs olyan terv, hogy csökkentsék a kutyák számára szükséges jegy- vagy bérletárakat. Tavaly 44 négylábút kaszáltak el bliccelésért a tömegközlekedésen - ennyien választották legalábbis közülük, hogy később és nem a helyszínen rendezik a büntetést.

Nemrégfoglalkoztunk, hogy milyen szabályoknak kell megfelelni és mennyibe kerül a fővárosi tömegközlekedésen, ha ebet szeretnénk szállítani. A legfontosabb, ami kiderült a cikkből, hogyha nem szeretnénk zárt tárolóban vinni a kutyánkat, de rendszeresen használjuk vele a tömegközlekedést, akkor kutyabérletet érdemes venni, melynek havi költsége 5250 forint. Az egyszeri jegy ugyanis ugyanannyiba kerül, mint egy természetes személynek, tehát 350 forint (ugyanez 450, ha a sofőrtől vesszük meg).

Ezen túl, kötelező a szájkosár használata, továbbá, hogy mindig nálunk legyen a kutya oltási könyve.

Az is kiderült cikkünkből, hogy Budapesttel ellentétben, a régió többi fővárosában jellemzően kedvezményes egyszeri utazásra jogosító jegyeket is lehet venni négylábúakra.

cikkhez természetesen megkérdeztük a BKK-t is, de válaszukat sajnos csak megjelenés után kaptuk meg. Érdeklődtünk arról, hogy tervezik-e kedvezményes jegy bevezetését, azonban válaszukban azt közölték, hogy nincs ilyen terv napirenden, és jelezték, hogy az érintett szervezetektől sem érkezett ilyen jellegű kezdeményezés.

Arra is rákérdeztünk a társaságnál, hogy tavaly hány utast büntettek meg azért, mert kutyájuk érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazott. A BKK azt közölte a Pénzcentrummal, hogy 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2017-ben 44 esetben szabtak ki pótdíjat ilyen esetekben,

bár hozzátették, hogy helyszíni pótdíjak esetében nem rögzítik, hogy eb vagy természetes személy bliccelése miatt rótták-e ki a büntetést. A postai csekken befizethető alappótdíj összege 16 ezer forint, ám érdemes azt az előírt határidőre befizetni, mert ez az összeg elég gyorsan növekszik az idő múlásával.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM