20 °C Budapest

Citibank-ügyfelek, figyelem! Fontos biztonsági információk

Pénzcentrum
2013. október 1. 16:04

Fontos, a netbanki biztonságra vonatkozó biztonsági információkat tett közzé hivatalos Facebook-oldalán a Citibank kedden. A biztonsági tanácsok arra engednek következtetni, hogy az elmúlt időszakban megszaporodhattak a bank ügyfelei ellen elkövetett támadások.

A pénzintézet felhívja ügyfelei figyelmét, hogy online szolgáltatásaik használatakor saját biztonságuk érdekében fokozottan ügyeljenek a következőkre:

- a Citibank Online internetes banki, illetve a Citibank Mobilbank rendszer semmiképpen nem kér Egyszer Használatos Jelszót a rendszerbe történő bejelentkezéskor. Amennyiben ettől eltérőt tapasztal az ügyfél, érdemes felhívnia a bank ügyfélszolgálatát.

- Kérik az ügyfeleket, hogy mindig figyelmesen olvassák el a bank által küldött SMS üzenetek teljes tartalmát, különös tekintettel az Egyszer Használatos Jelszavak küldése esetén.

- Ha bármilyen, a szokásostól eltérő működést tapasztalnak, pl. a belépéskor Egyszer Használatos Jelszót kér a rendszer, akkor azt kérik, hogy az ügyfelek haladéktalanul lépjenek ki a rendszerből, és az esetet azonnal jelezzék a telefonos ügyfélszolgálaton.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- Fontos, hogy az ügyfelek a szolgáltatás használata során győződjenek meg internetes böngésző programjuk cím mezőjében szereplő pontos címről. Ha az nem a www.citibank.hu címmel kezdődik, akkor haladéktalanul lépjenek ki a rendszerből.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?