26 °C Budapest

Citibank-ügyfelek, figyelem! Fontos biztonsági információk

Pénzcentrum
2013. október 1. 16:04

Fontos, a netbanki biztonságra vonatkozó biztonsági információkat tett közzé hivatalos Facebook-oldalán a Citibank kedden. A biztonsági tanácsok arra engednek következtetni, hogy az elmúlt időszakban megszaporodhattak a bank ügyfelei ellen elkövetett támadások.

A pénzintézet felhívja ügyfelei figyelmét, hogy online szolgáltatásaik használatakor saját biztonságuk érdekében fokozottan ügyeljenek a következőkre:

- a Citibank Online internetes banki, illetve a Citibank Mobilbank rendszer semmiképpen nem kér Egyszer Használatos Jelszót a rendszerbe történő bejelentkezéskor. Amennyiben ettől eltérőt tapasztal az ügyfél, érdemes felhívnia a bank ügyfélszolgálatát.

- Kérik az ügyfeleket, hogy mindig figyelmesen olvassák el a bank által küldött SMS üzenetek teljes tartalmát, különös tekintettel az Egyszer Használatos Jelszavak küldése esetén.

- Ha bármilyen, a szokásostól eltérő működést tapasztalnak, pl. a belépéskor Egyszer Használatos Jelszót kér a rendszer, akkor azt kérik, hogy az ügyfelek haladéktalanul lépjenek ki a rendszerből, és az esetet azonnal jelezzék a telefonos ügyfélszolgálaton.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- Fontos, hogy az ügyfelek a szolgáltatás használata során győződjenek meg internetes böngésző programjuk cím mezőjében szereplő pontos címről. Ha az nem a www.citibank.hu címmel kezdődik, akkor haladéktalanul lépjenek ki a rendszerből.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?