2 °C Budapest

Visszatértek a trükkös faárusok: így védekezhetünk

Pénzcentrum
2013. szeptember 30. 13:07

Minden évben több tucatnyi embert csapnak be a tűzifával házaló, portékájukat személyesen vagy szórólapon, akár interneten hirdető trükkös faárusok - tájékoztat hivatalos honlapján a rendőrség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A rendőrség egy friss esettel mutatja be, milyen trükkel támadnak a faárusok: egy 73 éves győri nyugdíjas szórólap útján szerzett tudomást a kedvező áron kínált tüzelőről augusztusban. A fából rendelt harminc mázsát, melynek kiszállítására a megrendelést követő egy héten belül került sor. A férfi csak az áru ellenértékének kifizetését követően vette észre, hogy a fa mennyisége nem egyezik az általa rendelttel. Ezért döntött úgy, hogy leméreti a tüzelőt. Sejtelme beigazolódott. Az eladó hét mázsa tüzelővel rövidítette meg az idős nyugdíjast.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy olyan faárusoktól, akik jócskán a kereskedelmi ár alatt kínálják portékájukat, ne vásároljunk. Érdemes megfontolni a kiválónak tűnő ajánlatot. Azt javasolják, válasszuk hivatalos módját a téli tüzelő beszerzésének, keressük fel inkább az erdőgazdaságokat vagy a tüzéptelepeket, ahol jelen lehetünk az áru lemérésénél és csak azután fizessünk, ha mindent rendben találtak.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57