Visszatértek a trükkös faárusok: így védekezhetünk

Pénzcentrum
2013. szeptember 30. 13:07

Minden évben több tucatnyi embert csapnak be a tűzifával házaló, portékájukat személyesen vagy szórólapon, akár interneten hirdető trükkös faárusok - tájékoztat hivatalos honlapján a rendőrség.

A rendőrség egy friss esettel mutatja be, milyen trükkel támadnak a faárusok: egy 73 éves győri nyugdíjas szórólap útján szerzett tudomást a kedvező áron kínált tüzelőről augusztusban. A fából rendelt harminc mázsát, melynek kiszállítására a megrendelést követő egy héten belül került sor. A férfi csak az áru ellenértékének kifizetését követően vette észre, hogy a fa mennyisége nem egyezik az általa rendelttel. Ezért döntött úgy, hogy leméreti a tüzelőt. Sejtelme beigazolódott. Az eladó hét mázsa tüzelővel rövidítette meg az idős nyugdíjast.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy olyan faárusoktól, akik jócskán a kereskedelmi ár alatt kínálják portékájukat, ne vásároljunk. Érdemes megfontolni a kiválónak tűnő ajánlatot. Azt javasolják, válasszuk hivatalos módját a téli tüzelő beszerzésének, keressük fel inkább az erdőgazdaságokat vagy a tüzéptelepeket, ahol jelen lehetünk az áru lemérésénél és csak azután fizessünk, ha mindent rendben találtak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm