15 °C Budapest

15 ezer maszkot osztottak ki: szigorúan fogják ellenőrizni az utasokat, hordják-e

2020. szeptember 1. 19:30

A tanévkezdés miatt tovább növekszik a közösségi közlekedést igénybe vevő utasok száma, most még fontosabb a vírus terjedésének megakadályozása. A MÁV azzal támogatta utasait, hogy a legnagyobb forgalmat bonyolító budapesti állomásokon, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron összesen 10.000 maszkot osztott szét. A MÁV-val közös akcióban a Volánbusz is a maszkviselés fontosságára hívja fel a figyelmet, országszerte 20 autóbusz-állomáson 5000 maszkot osztottak ki.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a közösségi közlekedési eszközökön, így a vonatokon és buszokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Mindkét közlekedési társaság arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal és meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, valamint a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket, például a MÁV applikáció használatát.

A vasúttársaság a mai akcióban a három fejpályaudvaron összesen 10.000 maszkot osztott szét az utasok között. A maszkhasználati kötelezettségre az állomási és a fedélzeti hangos, valamint szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján pedig figyelmeztető táblák hívják fel az utasok figyelmét. A vasúttársaság szúrópróbaszerű ellenőrzéseket hajt végre a vonatokon. A Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen augusztusban több mint 6100 vonaton tartottak ellenőrzést, és figyelmeztették a maszk nélkül utazókat.

Az érintett munkavállalói - járművezetők és jegyvizsgálók - számára a vasúttársaság folyamatosan biztosítja a szükséges védőfelszerelést - eddig több mint 1 millió maszkot, 1,5 millió kesztyűt és 60 ezer liter kézfertőtlenítőt osztottak ki a munkavállalóknak -, és kötelezi őket a maszkviselésre, hogy se magukat, se az utasokat ne tegyék ki fertőzésveszélynek.

A Volánbusz munkatársai a tanévkezdéssel egy időben, szeptember 1-jén országszerte 20 autóbusz-állomáson 5000 orvosi maszkot, valamint a fertőzéssel leginkább érintett Pest megyei és budapesti helyszíneken kézfertőtlenítőt is osztottak a busszal utazóknak. A társaság utasait és munkavállalóit egyaránt védi: a veszélyhelyzet kihirdetése óta csaknem 130 ezer liter fertőtlenítőszert használt fel az autóbuszok és az állomások tisztán tartására, illetve több mint 322 ezer maszkot biztosított a kollégáknak.

A nagyobb autóbusz-állomásokon pedig a rendőrség is ellenőrzi az arc és orr előírásoknak megfelelő eltakarásának betartását.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem