12 °C Budapest
Snow covered trees decorated with red christmas ornaments

Milyen idő lesz Magyarországon karácsonykor? Itt a friss előrejelzés, sokan nem fognak örülni

2023. december 12. 15:17

Az ünnepekhez közeledve Nagy-Kurunczi Rita, az Időkép vezető meteorológusa elárulta, hogy nagy a bizonytalanság az előrejelzésekkel kapcsolatban, amik akár 20 fokos szórást is mutatnak. Így nemcsak azt nem lehet tudni, hogy fehér karácsonyunk lesz, hanem azt sem, hogy milyen légtömeg áramlik szenteste Magyarország fölé.

Nagy-Kurunczi Rita arról beszélt az Időkép oldalán, hogy ha a fehér karácsonyról bezsélünk először is fel kell tennünk a kérdést, hogy ez pontosan mit is jelent. Esik a hó? Vastag hótakaró lepi el a tájat? Esetleg annyit tesz, hogy fehér zúzmara van a fákon, bokrokon? Egyúttal pedig mindenkit emlékeztetett arra, hogy tavaly karácsonykor egy enyhülés kezdődött, ami miatt országszerte 10 fok közelében voltak a csúcsok, amivel az országos melegrekord is megdőlt.

Arra azonban a meteorológus szerint még nem lehet válaszolni, hogy fehér lesz-e a karácsony. A modellek többsége ugyanis kisebb enyhülést ígér Luca napjával kezdődően, majd a hétvégétől újabb meleghullám érkezik. Ezután viszont már óriási a különbség a modellekben: a különböző futások 20 fokos szórást produkálnak. Azaz még azt sem lehet megmondani jelenleg, hogy hideg, sarkvidéki vagy enyhébb, meleg légtömegek érkeznek Magyarország fölé karácsonykor.

Így hát mindenkitől azt kérjük, hogy legyen egy kicsit türelmes, ahogyan közeledünk az ünnepekhez, az előrejelzések is egyre pontosabbá válnak és újra kielemezzük majd a lehetséges forgatókönyveket

 – mondta el a szakértő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem