15 °C Budapest
Budapest, 2023. május 23.Mátyás király viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án. Több világváros után május 25-én Budapesten is megnyitja kapuit a nagyközönség elõtt a Madame Tussauds panoptikum 51 élethû magyar és nemzetközi viaszfigurával.MTI/Bruzák Noémi

Horror árakkal nyit ma a budapesti Madame Tussauds: ennyibe kerül egyetlen belépő

2023. május 25. 09:50

Madame Tussauds Budapest a világ 24. Madame Tussauds produkciója. A kiállítás a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílik meg május 25-én, azaz a mai napon 10 órakkor. A turisztikai látványosság 51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat, a belépőjegy azonban sokakat elriaszthat. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az egész családot elvinné a viaszbábú múzeumba. 

A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka, a Madame Tussauds hazai premierjén a Pénzcentrum is részt vett. Kiderült, kiket ábrázolnak a figurák a magyar múzeumban: történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kaptak a termekben. Így Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, és Zámbó Jimmy viaszmása is megtekinthető. Továbbá a világon kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival is.

A külföldi hírességek viaszmásai között ott lesz Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurája is, de Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, és Hszi Csi-Ping kínai elnök szobra is megtalálható lesz többek között a múzeumban. Az eseményen, melyről a Pénzcentrum is tudósított, kiderült, mennyibe fognak kerülni a belépők a budapesti Madame Tussauds-ba.

Belépő jegy árak a budapesti Madame Tussauds-ba

  • a helyszínen vett felnőtt jegy 13 990 forint lesz
  • a gyerekjegy 10 990 forint
  • a "bandázós" csoportos jegy 16-19 év közötti fiataloknak 4 főtől: 10 990/fő
  • a családi jegy (2 felnőtt + 1 gyerek) 32 490 forint
  • a családi jegyhez minden további gyerek 7 990 forint
  • a nyugdíjas jegy 7 990 forint
  • a fogyatékkal élők pedig 4 990 forintért válthatnak kedvezményes jegyet.

Elővételben a felnőtt - 16 éven felüli - jegy 12 490 forint, a gyerekjegy - 3-15 éves korig - 8 990 forint lesz. A családi jegy két felnőtt és egy 3-15 éves kor közötti gyereknek 29 490 forint lesz, és a további gyermekek után 6 490 forintért vásárolható jegy online elővételben. A nyugdíjas jegy elővételben 6 490 forint, a fogyatékkal élőknek szóló jegy pedig 4 990 forint. Kísérőknek a jegy ingyenes, ahogy a 3 év alatti gyermekek esetében sem kell fizetni. 

A múzeum elvileg minden nap 10 órától 18 óráig lesz nyitva, bár ez ünnepnapokon változhat. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A további részletekről a kiállítás honlapján érdemes tájékozódni.

Címlapkép: Bruzák Noémi, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm