16 °C Budapest
Budapest, 2023. május 23.Mátyás király viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án. Több világváros után május 25-én Budapesten is megnyitja kapuit a nagyközönség elõtt a Madame Tussauds panoptikum 51 élethû magyar és nemzetközi viaszfigurával.MTI/Bruzák Noémi

Horror árakkal nyit ma a budapesti Madame Tussauds: ennyibe kerül egyetlen belépő

2023. május 25. 09:50

Madame Tussauds Budapest a világ 24. Madame Tussauds produkciója. A kiállítás a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílik meg május 25-én, azaz a mai napon 10 órakkor. A turisztikai látványosság 51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat, a belépőjegy azonban sokakat elriaszthat. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az egész családot elvinné a viaszbábú múzeumba. 

A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka, a Madame Tussauds hazai premierjén a Pénzcentrum is részt vett. Kiderült, kiket ábrázolnak a figurák a magyar múzeumban: történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kaptak a termekben. Így Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, és Zámbó Jimmy viaszmása is megtekinthető. Továbbá a világon kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival is.

A külföldi hírességek viaszmásai között ott lesz Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurája is, de Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, és Hszi Csi-Ping kínai elnök szobra is megtalálható lesz többek között a múzeumban. Az eseményen, melyről a Pénzcentrum is tudósított, kiderült, mennyibe fognak kerülni a belépők a budapesti Madame Tussauds-ba.

Belépő jegy árak a budapesti Madame Tussauds-ba

  • a helyszínen vett felnőtt jegy 13 990 forint lesz
  • a gyerekjegy 10 990 forint
  • a "bandázós" csoportos jegy 16-19 év közötti fiataloknak 4 főtől: 10 990/fő
  • a családi jegy (2 felnőtt + 1 gyerek) 32 490 forint
  • a családi jegyhez minden további gyerek 7 990 forint
  • a nyugdíjas jegy 7 990 forint
  • a fogyatékkal élők pedig 4 990 forintért válthatnak kedvezményes jegyet.

Elővételben a felnőtt - 16 éven felüli - jegy 12 490 forint, a gyerekjegy - 3-15 éves korig - 8 990 forint lesz. A családi jegy két felnőtt és egy 3-15 éves kor közötti gyereknek 29 490 forint lesz, és a további gyermekek után 6 490 forintért vásárolható jegy online elővételben. A nyugdíjas jegy elővételben 6 490 forint, a fogyatékkal élőknek szóló jegy pedig 4 990 forint. Kísérőknek a jegy ingyenes, ahogy a 3 év alatti gyermekek esetében sem kell fizetni. 

A múzeum elvileg minden nap 10 órától 18 óráig lesz nyitva, bár ez ünnepnapokon változhat. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A további részletekről a kiállítás honlapján érdemes tájékozódni.

Címlapkép: Bruzák Noémi, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?