12 °C Budapest
Television streaming, TV broadcast. Multimedia wall concept.

Netflix előfizetés árak 2022: mennyi a Netflix előfizetés ára, hány eszköz használhatja?

2022. május 22. 19:11

A Netflix a koronavírus járvány kitörése óta töretlen népszerűséget élvez a magyarok között is – nem is csoda, hiszen egyre több a szinkronos tartalom, a választék pedig elképesztő ütemben bővül, így mindenki kedvére válogathat a filmek, sorozatok közül. Na de mennyi a Netflix előfizetés ára, hogy működik a Netflix előfizetés és hány eszközről lehet használni?

Cikkünkben minden fontos tudnivalót elárulunk a Netflix előfizetés kapcsán: hol tartanak most a Netflix előfizetés árak, mennyi a Netflix előfizetés ára 2022 évében és mennyi volt a Netflix előfizetés ára korábban (Netflix előfizetés ára 2021, Netflix előfizetés ára 2020, illetve mennyi volt a Netflix előfizetés ára 2019 évében)? Hogyan használjuk? Milyen a Netflix filmek minősége?

A Netflix előfizetés menete

A Netflix előfizetés megindítása nagyon egyszerű, ráadásul az első hónap, mintegy próbaidő ingyen van – ha ez az ingyenes Netflix időszak letelik, eldönthetjük, hogy igényt tartunk-e továbbra is a szolgáltatásra, vagy inkább lemondjuk azt. Ha úgy döntünk, folytatjuk, a Netflix előfizetés befizetése az igényelt csomaghoz tartozó költségnek megfelelően automatikusan történik, a hónap elején. A Netflix előfizetés regisztrációköteles: meg kell adnunk az e-mail címünket, kell egy felhasználónév és egy jelszó, illetve a bankkártya adataink is szükségesek – ha mindez megvan, beállíthatjuk a fiókunkat (és a Netflix előfizetéshez tartozó többi fiók adatait is – pl. profilkép, fiók felhasználóneve).

Hogy működik a Netflix előfizetés? Hány eszköz használhatja?

A Netflix egy olyan streaming szolgáltató, ami az előfizetők számára korlátlan film- és sorozatnézést tesz lehetővé bármilyen okoseszközön (nem csak tévén, hanem például okos telefonon, tableten, laptopon stb.), illetve le is tölthetjük az alkalmazáson belül a választott tartalmakat, ha később offline (internet nélkül) szeretnénk őket megnézni. Ha van egy Netflix fiókunk, a bejelentkezés után bármilyen eszközön használhatjuk a szolgáltatást, azonban egy profilba egyszerre csak egy személy jelentkezhet be – ez azért szükséges, hogy ne tudja egyszerre több ember/csoport egy fiók árából használni a streaminget.

Netflix előfizetés árak: mennyi a Netflix előfizetés ára idén?

Igényeink alapján dönthetünk, hogy melyik Netflix előfizetés éri meg számunkra jobban: inkább az alacsonyabb ár számít, de lemondunk a prémium minőségről, esetleg csoportosan szeretnénk előfizetni egy baráti társasággal? Ezek tekintetében jelenleg a három Netflix előfizetés csomag a következőképpen néz ki:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Basic Netflix előfizetés: egyszerre EGY eszközön használható streamelésre és letöltésre (a regisztrációhoz 1 profil tartozik), ám korlátlanul nézhető vele minden film és sorozat, de nem HD/ultra HD minőségben. Ára: 2.490 Ft/hó
  • Standard Netflix előfizetés: egyszerre KÉT eszközön használható streamelésre és letöltésre (a regisztrációhoz 2 profil tartozik), a korlátlan filmnézés és letöltés a HD minőségre is vonatkozik. Ára: 3.490 Ft/hó
  • Premium Netflix előfizetés: egyszerre NÉGY eszközön használható streamelésre és letöltésre (a regisztrációhoz 4 profil tartozik), ugyanúgy használható, mint a többi, ám ennél a csomagnál már az ultra HD minőség is elérhető. Ára: 4.490 Ft/hó

Netflix előfizetés ár-összehasonlítás: mennyit nőtt a Netflix előfizetés ára?

Ahogy más streaming szolgáltatóknál, úgy a Netflix előfizetés esetében is megfigyelhető a fokozatos áremelkedés, ami Magyarországot is érintette – egyébként a 2016 óta elérhető szolgáltatás történetében ez volt az első alkalom. A Netflix előfizetés árak az elmúlt években nem változtak, leszámítva az idei évet, ugyanis 2022-ben a Standard Netflix előfizetés csomag 9 %-kal, 3.190 forintról 3.490 Ft-ra drágult, míg a Prémium Netflix előfizetés csomag havidíja 13%-kal, 3.990 Ft-ról 4.490 Ft-ra emelkedett. Az alap Netflix előfizetés használói azonban örülhetnek, mert ennek a csomagnak az árát nem változtatták meg, továbbra is 2.490 Ft marad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem