Temporary home set up at home.

Mi az Amazon Prime Video és hogyan, mennyiért fizethetünk elő rá?

2022. május 22. 12:31

Habár Magyarországon jelenleg a Netflix és az HBO Max mellett elég nehéz labdába rúgni, egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az Amazon Prime előfizetés is. Na de mi az a Amazon Prime, mi az Amazon Prime előfizetés lényege, mit érdemes tudni róla, mielőtt belevágunk? Az Amazon Prime magyar nyelven is elérhető már, vagy csak angolul? Milyen más szolgáltatások vannak még az Amazon Prime Vido mellett?

Cikkünkben minden fontos tudnivalót elárulunk az Amazon Prime, illetve az Amazon Prime Video kapcsán: mennyibe kerül egy Amazon Prime előfizetés, milyen nyelven nézhetünk rajta filmeket, sorozatokat, milyen eszközökön fut az Amazon Prime alkalmazás? Ma már „buta” tévén is nézhetjük – az Amazon Prime Video Xiaomi Mi Box S segítségével könnyedén elérhető.

Mi az az Amazon Prime Video?

Az Amazon Prime Video egy amerikai filmgyártó és filmterjesztő streaming szolgáltatás, tulajdonosa a Jeff Bezos által létrehozott és irányított Amazon. Az Amazon Prime Video 2006-ban indult, 2016 óta már világszerte kiszolgálja a fizető felhasználókat, akik cserébe korlátlan mennyiségű tartalmat streamelhetnek és tölthetnek le az alkalmazáson belül az Amazon Prime választékából.

Egyben van az Amazon Prime a filmes szolgáltatással?

Maga az „Amazon Prime” kifejezés az Amazon prémium tagságra utal, ami a szolgáltató számos tartalmához (pl. zene, fotók, e-könyvek stb.) biztosít hozzáférést – ezek egyike az Amazon Prime Video -, illetve olyan előnyöket biztosít a tagok számára, mint a kedvezményes/ingyenes kiszállítás, vásárlási kedvezmények stb.

Az Amazon Prime Video nem csak az Amazon Originals saját gyártású filmeket, hanem más szolgáltatók tartalmait és élő adásokat, csatornákat is közvetít (Amazon-csatornák kiegészítő szolgáltatás). Országonként eltérő, hogy Amazon Prime előfizetés nélkül is lehet-e használni a streaming szolgáltatást (pl. Amerikában vagy Németországban lehet csak a Prime Video-t használni az egyéb szolgáltatások nélkül, 2016 óta van így szétválasztva), máshol mindez külön weboldalon hozzáférhető.

Elérhető az Amazon Prime magyar nyelven?

Igen, egyre több magyar Amazon Prime Video tartalom van, a közeljövőben pedig még több szinkronos film, sorozat várható – azonban mindenképpen érdemes figyelembe vennünk, hogy rengeteg filmes anyag nem szinkronos az Amazon Prime választékában, azonban a többséghez van magyar felirat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Amazon Prime előfizetés mennyibe kerül?

Az Amazon Prime ára 2022 évében igen kedvezőnek tűnik a megszokott Netflix árak és HBO Max árak mellett, jelenleg a 30 napos ingyenes Amazon Prime Video próbaidőszakot leszámítva 899 Ft/hó.

Az Amazon Prime Video hány eszközön streamelhető?

3 okoseszközön streamelhető egyszerre – ebbe beleértjük az okostelefonokat, laptopokat, táblagépeket és okostévéket is, sőt, már régi típusú tévékészülékeken is elérhető az Amazon Prime Video. A Xiaomi Mi Box S Amazon Prime Video esetében népszerű okosító eszköz, amivel nem csak az Amazon Prime, hanem más streaming szolgáltatók médiakínálatát is hozzáférhetővé teszi régi típusú eszközök számára.

Mi az Amazon Prime Gaming?

Az Amazon Prime Video mellett az Amazon Prime Gaming népszerűsége is folyamatosan nő. Ez a szolgáltatás gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az Amazon Prime Video: a havi előfizetési díjért cserébe rengeteg videojátékhoz férhetünk hozzá ingyenesen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem