3 °C Budapest
Temporary home set up at home.

Mi az Amazon Prime Video és hogyan, mennyiért fizethetünk elő rá?

2022. május 22. 12:31

Habár Magyarországon jelenleg a Netflix és az HBO Max mellett elég nehéz labdába rúgni, egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az Amazon Prime előfizetés is. Na de mi az a Amazon Prime, mi az Amazon Prime előfizetés lényege, mit érdemes tudni róla, mielőtt belevágunk? Az Amazon Prime magyar nyelven is elérhető már, vagy csak angolul? Milyen más szolgáltatások vannak még az Amazon Prime Vido mellett?

Cikkünkben minden fontos tudnivalót elárulunk az Amazon Prime, illetve az Amazon Prime Video kapcsán: mennyibe kerül egy Amazon Prime előfizetés, milyen nyelven nézhetünk rajta filmeket, sorozatokat, milyen eszközökön fut az Amazon Prime alkalmazás? Ma már „buta” tévén is nézhetjük – az Amazon Prime Video Xiaomi Mi Box S segítségével könnyedén elérhető.

Mi az az Amazon Prime Video?

Az Amazon Prime Video egy amerikai filmgyártó és filmterjesztő streaming szolgáltatás, tulajdonosa a Jeff Bezos által létrehozott és irányított Amazon. Az Amazon Prime Video 2006-ban indult, 2016 óta már világszerte kiszolgálja a fizető felhasználókat, akik cserébe korlátlan mennyiségű tartalmat streamelhetnek és tölthetnek le az alkalmazáson belül az Amazon Prime választékából.

Egyben van az Amazon Prime a filmes szolgáltatással?

Maga az „Amazon Prime” kifejezés az Amazon prémium tagságra utal, ami a szolgáltató számos tartalmához (pl. zene, fotók, e-könyvek stb.) biztosít hozzáférést – ezek egyike az Amazon Prime Video -, illetve olyan előnyöket biztosít a tagok számára, mint a kedvezményes/ingyenes kiszállítás, vásárlási kedvezmények stb.

Az Amazon Prime Video nem csak az Amazon Originals saját gyártású filmeket, hanem más szolgáltatók tartalmait és élő adásokat, csatornákat is közvetít (Amazon-csatornák kiegészítő szolgáltatás). Országonként eltérő, hogy Amazon Prime előfizetés nélkül is lehet-e használni a streaming szolgáltatást (pl. Amerikában vagy Németországban lehet csak a Prime Video-t használni az egyéb szolgáltatások nélkül, 2016 óta van így szétválasztva), máshol mindez külön weboldalon hozzáférhető.

Elérhető az Amazon Prime magyar nyelven?

Igen, egyre több magyar Amazon Prime Video tartalom van, a közeljövőben pedig még több szinkronos film, sorozat várható – azonban mindenképpen érdemes figyelembe vennünk, hogy rengeteg filmes anyag nem szinkronos az Amazon Prime választékában, azonban a többséghez van magyar felirat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Amazon Prime előfizetés mennyibe kerül?

Az Amazon Prime ára 2022 évében igen kedvezőnek tűnik a megszokott Netflix árak és HBO Max árak mellett, jelenleg a 30 napos ingyenes Amazon Prime Video próbaidőszakot leszámítva 899 Ft/hó.

Az Amazon Prime Video hány eszközön streamelhető?

3 okoseszközön streamelhető egyszerre – ebbe beleértjük az okostelefonokat, laptopokat, táblagépeket és okostévéket is, sőt, már régi típusú tévékészülékeken is elérhető az Amazon Prime Video. A Xiaomi Mi Box S Amazon Prime Video esetében népszerű okosító eszköz, amivel nem csak az Amazon Prime, hanem más streaming szolgáltatók médiakínálatát is hozzáférhetővé teszi régi típusú eszközök számára.

Mi az Amazon Prime Gaming?

Az Amazon Prime Video mellett az Amazon Prime Gaming népszerűsége is folyamatosan nő. Ez a szolgáltatás gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az Amazon Prime Video: a havi előfizetési díjért cserébe rengeteg videojátékhoz férhetünk hozzá ingyenesen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem