7 °C Budapest
Őrült pénzért kelt el Berény Miki köntöse, Magdi anyus otthonkája: lezárult a Barátok közt árverése

Őrült pénzért kelt el Berény Miki köntöse, Magdi anyus otthonkája: lezárult a Barátok közt árverése

2021. augusztus 4. 13:32

Az RTL Klubon nemrég véget ért tévésorozat forgatásának díszleteiből és egyéb forrásból származó negyven ereklyére a Vaterán licitálhattak a rajongók. Berényi Claudia kávéskészlete és Novák Laci kisboltjának zöld szekrénye is magas áron kelt el, de még a Magdi anyus végzetes balesetét kiváltó, dedikált papírgalacsin is gazdára talált. A befolyt közel 2,4 millió forint az SOS Gyermekfalvak munkáját segíti majd.

A huszonhárom évadot, és több mint tízezer epizódot megélt Barátok közt utolsó epizódját 2021. július 17-én került adásba,  lezárása alkalmából az RTL Magyarország jótékonysági aukciót hirdetett, amelyen a sorozathoz kapcsolódó negyven relikviára licitálhattak az érdeklődők. 

A Vatera piacterén bonyolított jótékonysági árverésen Berényi Claudia kávésszettje 210 ezer forintért kelt el, míg a Mátyás király téri kisboltban Novák Laci mögött gyakran látható vintage stílusú zöld kisszekrény 200 ezer forintot ért meg egy licitálónak, pedig az aukció alatt még nem tudhatta, hogy a forgatások alatt a Barátok közt színészei is gyakran használták a szekrényt: a fiókjaiban tárolták személyes tárgyaikat.

Népszerűek voltak a Rózsa Kávézóból származó relikviák is: a kávézó cégtáblája, és az egyik asztaláról származó lámpa 92 ezer forint, illetve 80 ezer forint ellenében díszítheti majd új tulajdonosának lakását. 36 ezer forintért egy licitáló hamarosan Berényi Júlia teásdobozában tárolhatja saját teáit, Berényi Miklós sorozatban viselt pizsamája és köntöse közel 70 ezer forintot ért meg egy érdeklődőnek.

A Magdi anyus sorozatbéli végzetes balesetét kiváltó papírgalacsin (ezt akarta a lépcsőről felszedni) 66 ezer forintért, a jelenet forgatásakor viselt otthonkája pedig 105 ezer forintért kelt el. A ruhadarabot a sikeres licitálók egyébként további jótékonysági gyűjtésre ajánlották fel: néhány hétre az Erkel Színház melletti patika kirakatába költözik, hogy aztán újra kalapács alá kerüljön és egyfajta vándor “segítőként” más alapítványokat is támogathasson további jó célok elérésében.

Az elmúlt évek során a Vaterán számos, a mostainhoz hasonlóan az üzemeltetők által ellenőrzött, jóváhagyott jótékonysági árverés zajlott már. Az ezeken befolyt több mint 85 millió forintot a Vatera minden esetben teljes egészében a közreműködő alapítványoknak, egyesületeknek juttatott el

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- mondta el Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

A Barátok közt relikviáihoz kapcsolódó jótékonysági árverés mellett az RTL Magyarország idén a Fókusz Plusz adománygyűjtő különkiadásával, és saját támogatásával együtt közel 25 millió forinttal járult hozzá az SOS Gyermekfalvak munkájának támogatásához. Magyarországon közel 23 ezer gyermek kénytelen a szülei nélkül, állami gondoskodásban élni.

Az SOS Gyermekfalvak a világ 137 országában van jelen, hazánkban 400 gyereknek tud szerető és biztonságos otthont, valamint komoly szakmai segítséget nyújtani. Az alapítvány többek között olyan gyerekeknek ad menedéket, akiknek többsége elhanyagolás, bántalmazás, vagy a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS Gyermekfalvakba. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem