Pénzügyeiről vallott Frei Tamás: Annyit kerestem, hogy tudtam magamnak venni egy kis lakást a Riviérán

Pénzügyeiről vallott Frei Tamás: Annyit kerestem, hogy tudtam magamnak venni egy kis lakást a Riviérán

2021. június 14. 15:03

Simán megélne a regényírásból is Frei Tamás. A korábbi tévés Friderikusz Sándor podcastjában árulta el, hogy mennyi pénzt keres könyveivel. Azt is kiderült, hogy annak idején a tévés fizetéséből egy lakást vett a Riviérán.

Friderikusz Sándor vendége volt Frei Tamás, aki a podcastban többek között arról is beszélt, miként alakult az élete a tévézés után: mint mondta a regényírás mellett ekkoriban alapította a kávézóláncát is, mindván "valamelyik csak bejön."

A korábbi tévés elmondta, hogy könyvei nagyjából 150 ezer körüli példányszámban fogynak, de szerinte az, hogy mennyire kelendő egy-egy regénye, mindig az előző népszerűségét mutatja meg.

Arra a kérdésre, hogy melyik könyvvel kereste a legtöbbet, Frei Tamás elmondta, hogy elég számottevő összegeket kap a regények eladásából:

Ezekből nagyon klasszul meg lehet élni, ha csak regényt írnék, akkor is azt az életet, hogy kismotorral járkálok a tengerparton, azt én tudnám élni.

Elárulta azt is, hogy a pénz még mindig jelentős szerepet játszik az életében, hiszen a gyerekeit is elég jó egyetemeken taníttatja. Mint kifejtette, kevesen ismerték fel az ő korában a tévében, hogy saját produkciót kell csinálni: így hatékonyabban lehetett gazdálkodni a forrásokkal, és végső soron többet is lehetett keresni, mintha a TV-k alkalmazottai lett volna.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Annyit kerestem, hogy tudtam magamnak venni egy kis lakást a Riviérán, nem nagyot, egy kicsit

- mondta Frei Tamás, aki kifejtette, szinte minden pénzét lakásokba fekteti, így "nagy baj már nem érhet".

Címlapkép: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?