2 °C Budapest

Szárnyal a lakáspiac: Budapest környékén is tempósan drágulnak az ingatlanok

2018. december 13. 12:01

A három szomszédos település: Dunakeszi, Göd és Fót vezeti a pesti agglomeráció árversenyét. A remek közlekedés, a szolgáltatások minősége és nem utolsó sorban a sok újépítésű ingatlan teszi kifejezetten vonzóvá a környéket. Olyannyira, hogy még számos budapesti kerületet is megelőznek itt a négyzetméterárak. 

A fővárosi árrobbanás legnagyobb nyertesei az agglomerációs települések, sokan döntenek a kiköltözés mellett, a nagyobb ház, a kert és a nyugalmasabb környezet reményében. Ez Budapest lélekszámában is megmutatkozik: szűk három évtized alatt közel 200 ezerrel csökkent a fővárosi lakosság száma. Az agglomeráció népszerűségét az országon belüli vándorlás is növeli, Budapest térsége igen vonzó a számtalan munkalehetőség és magas színvonalú szolgáltatás miatt. 

A beköltözők pedig előszeretettel választják a nyugalmasabb, néha akár falusias környezetet, ahol megfizethető áron vásárolhatnak ingatlant. Nagy a szórás azonban a pesti oldal elővárosi települései között. Van, ahol az átlagos négyzetméterár jó néhány budapesti kerületét is meghaladja, néhol pedig csupán fele a legolcsóbb fővárosi kerület, Soroksár árainak.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Az élmezőnyben a dunakeszi járás három települése, Dunakeszi, Göd és Fót található bőven 350 ezer forint feletti átlagos négyzetméterárakkal. Népszerűségüknek egyértelmű oka a kiváló közúti és vasúti közlekedés, tehát gyorsan be lehet jutni a városba autópályákon és felújított vasútvonalon. A szolgáltatások színvonala magas, jó minőségű iskolák, üzletek és vendéglátóhelyek állnak az ott élők rendelkezésére. Munkalehetőség is akad bőven, több ezer embert foglalkoztató üzemek is működnek a környéken. 

A kedvező adottságok, a hosszú Duna-part nem csak a beköltözők, hanem a befektetők figyelmét is felkeltette. Dunakeszin egy átlagos négyzetméter 434 ezer forintba kerül, az átlagot a számos újépítésű sor- és ikerház húzza felfelé és a kínálat is óriási. Minden bizonnyal a kereslet is az, hiszen csak az elmúlt egy év alatt 21 százalékkal nőttek az értékesítési árak a Dunakeszi járásban. A pesti oldalon ennél csak a Monori és Vecsési járásban nagyobb az emelkedés.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ha valaki az agglomerációba, nyugalmas családi házba vágyik, de elriasztják a magas árak, annak van tippünk, hol érdemes még keresgélni

 - mondja Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Vác ugyan kicsit már messzebb található a fővárostól, de az átlagos négyzetméterárak még nem érték el a 300 ezer forintos határt, ráadásul több mint 300 építési engedélyt adtak ki tavaly, ezért a közeljövőben sok újépítésű lakóingatlan jelenhet meg a piacon. A közlekedés közúton és vasúton egyaránt megfelelő, a hangulatos belvárosról és a hosszú Duna korzóról nem is beszélve. Ennél is jóval olcsóbbak a fővárostól délre, délkeletre fekvő települések, ám ezek presztízsben is hagyományosan elmaradnak az északi agglomerációtól

- nyilatkozta a szakértő.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem