2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Lényeges dolgot árultak el a jövő évi népszámlálásról: ennek sokan örülhetnek


Interneten is kitöltheti a 2021-es népszámlálást, aki a járványhelyzet kapcsán nem szeretne a kérdezőbiztosnak személyesen válaszolni. Mutatjuk az időpontokat, meddig kell lépni, illetve, hogy milyen újdonság lesz jövőre.

Aki személyesen nem szeretne érintkezni a számlálóbiztossal, az online is kitöltheti a jövő május elejétől június végéig tartó 2021-es népszavazást - írja a Magyar Hírlap mai számában. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) április végéig küld egy felkérő levelet a részvételre, ebben lesz a belépő kód az internetes felülethez.

Aki ezzel szeretne élni, május 16-ig kell válaszolnia a kérdésekre, aki nem teszi meg, ahhoz másnaptól június 20-ig mennek ki személyesen a biztosok.

A tíz évente tartott népszámláláson melyen egyébként kötelező részt venni, jövőre ismét kérnek nevet, de a KSH azt közölte, hogy az adatok kizárólag összesítve fognak megjelenni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk