2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Ismét megjelent a halálos kór: újraoltják az érintetteket

  • Népszava
  • 2018. június 28. csütörtök 09:02

A szomszédos országokban újra és újra föllobban a kanyaró, ezért az egészségügyi dolgozókat megvizsgálják, fogékonyak-e a betegségre - számolt be a Népszava.


Hazai eredetű kanyaró legutóbb 2001-ben volt, akkor húszan betegedtek meg. Egy friss kormányhatározat szerint most ismét fel kell ajánlani az összes egészségügyi dolgozónak a vizsgálatot, mely alapján megállapítható, fogékony-e a betegségre. Ha igen, újraoltják őket.

A kormányzat legútóbb a tavaly tavasszal kirobbant makói megbetegedések után vizsgálta az orvosokat és az ápolókat, akkor 26 egészségügyi dolgozóból 20 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. A megvizsgáltak valamivel több mint tíz százalékának nem volt kellő védettsége a betegséggel szemben.

A kanyaró rendszeresen felbukkan a környező országokban, az elmúlt 48 órában Ukrajnából jelentettek haláleseteket, de Romániában is többen belehaltak már idén a betegségbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked