2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Ismét megjelent a halálos kór: újraoltják az érintetteket

  • Népszava
  • 2018. június 28. csütörtök 09:02

A szomszédos országokban újra és újra föllobban a kanyaró, ezért az egészségügyi dolgozókat megvizsgálják, fogékonyak-e a betegségre - számolt be a Népszava.


Hazai eredetű kanyaró legutóbb 2001-ben volt, akkor húszan betegedtek meg. Egy friss kormányhatározat szerint most ismét fel kell ajánlani az összes egészségügyi dolgozónak a vizsgálatot, mely alapján megállapítható, fogékony-e a betegségre. Ha igen, újraoltják őket.

A kormányzat legútóbb a tavaly tavasszal kirobbant makói megbetegedések után vizsgálta az orvosokat és az ápolókat, akkor 26 egészségügyi dolgozóból 20 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. A megvizsgáltak valamivel több mint tíz százalékának nem volt kellő védettsége a betegséggel szemben.

A kanyaró rendszeresen felbukkan a környező országokban, az elmúlt 48 órában Ukrajnából jelentettek haláleseteket, de Romániában is többen belehaltak már idén a betegségbe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.