2017. augusztus 20. vasárnap István

Elherdálják Klapka György mesés örökségét: neked is juthat belőle

Ifjabb Klapka György százmilliós ingatlant és egy luxusterepjárót is örökölt a legendás kereskedőtől, akit 88 éves korában ért a halál. Az örökös úgy döntött, hogy a lakást eladja, de vajon mire is számíthat az értékesítés folyamán?

Két és fél éve százmillió forintért hirdették meg azt az ingatlant, melyet ifjabb Klapka "Gyurika" Görgy örökölt az apjától - írja a Story magazin. A lakás akkor nem talált gazdát, mivel túl alacsonyak voltak az ingatlanárak, az agg zálogházas pedig nem akarta azt áron alul eladni. Gyurika úgy döntött, újfent megpróbálkozik a lakás értékesítésével.

Az örökség többi része sem marad sokáig az új tulajdonosoknál. A vámház körúti legendás bolt kirakatában már 10-20 százalékos árengedményt hirdetnek a nemesfémekre, ráadásul törtaranyáron árulnak különleges ékszereket is.

Nemcsak a bolt kerül egyébként értékesítésre, így jár Klapka dióligete és a kőbányai földbirtok is. A Story magazin tudni véli, hogy komoly oka van a sietségnek: az özvegyet gyorsan ki kell fizetniük az örökösöknek.

Mire számíthat Gyurika az eladásnál?

Korábban foglalkoztunk azzal, hogy Budapesten megállíthatatlanul emelkednek az ingatlanárak. 2017 első hat hónapjában téglalakások esetében Pesten átlagosan 493 ezer, a belvárosban 613 ezer, Budán pedig 623 ezer forintot kellett fizetni egy négyzetméterért.

Budapesten egyébként a XXI. kerület volt a legolcsóbb a használt téglalakások tekintetében 281 ezer forint átlagos négyzetméterárral. A legdrágább ezzel szemben az V. kerület volt, ahol 787 ezer forintba került egy négyzetméter. A Duna House adatai szerint a félmillió forintot további nyolc kerületben haladta meg az átlagos négyzetméterár.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Trükköző magyar szállodák: ezek az idei nyár legdurvább átverései
Mutatjuk, mit kell tenni, ha már megtörtént a baj.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Na ez most fájhat Orbán Viktornak: ítéletet mondtak kormányáról a magyarok

Nem bíznak a fiatalok és az idősek az Orbán-kormányban, de nagyon nem. Az OECD által közölt adatsor alapján a tagországok közül egyedül Libanonban, Görögországban, Chilében és Dél-Koreában alacsonyabb...
 

Itt a megoldás, hogyan űzd ki a vakondot a kertedből

Minden kertész szereti a kertjét rendben tartani, van azonban egy kis állat, amely a kertek 99 százalékban időről időre felbukkan. Bizony, ez a vakond! Összegyűjtöttünk három tippet, hogyan vehetjük...
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Tesco

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos

  Ajánlatunk