2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Csak óvatosan a mécsesekkel! Hamar megtörténhet a baj


November elején gyakrabban előfordulnak temetői- vagy lakástüzek a kegyeleti gyertyák miatt. Ilyenkor átlagosan 20 esethez riasztják a tűzoltókat ezért nagyon fontos, hogy legyünk körültekintőek - hívja fel a figyelmet a cikkében az InfoRádió.


Nagyon fontos, hogy a temetőben csak addig égjen a mécsestartóban meggyújtott mécses, amíg jelen vagyunk. Otthon úgy helyezzük el a gyertyákat, hogy a közelben ne legyen éghető anyag, ha pedig kimegyünk a szobából, oltsuk el a mécsest - figyelmeztetett Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Egyre gyakoribb, hogy Magyarországon is megünnepeljük a Halloweent is, aki töklámpásokat készít, az mindig tegye biztonságos helyre. Ha ezeket a lámpásokat a kertbe, a ház elé tennénk, akkor szél esetén mindig fújjuk el benne a gyertyát.

A statisztikák alapján november első napjain megnő a tűzesetek száma. Ekkor körülbelül húsz esetben riasztják a tűzoltókat kifejezetten olyan tűzesetekhez, amelyek temetőkben vagy lakásokban kegyeleti gyertyák és mécsesek miatt keletkeztek .

Szerencsére a legtöbb esetben csak néhány ezer forintos kár keletkezik, de sajnos minden évben előfordul, hogy komolyabb tűzeset keletkezik vagy akár meg is semmisül egy ingatlan azért, mert egy kegyeleti gyertyát gyújtott valaki

 - hangzott el a rádióban  Mukics Dániel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.