24 °C Budapest
Top views of the Desk Calendar 2024:  Calendar is used to plan daily work and life with houseplant and alarm clock against a wooden table background.

Ezt még ma intézd el a munkahelyeden: rengeteg szabadnap múlik rajta, ne hagyd, hogy elvegyék

2024. január 2. 16:03

Az aktuális munkaidő naptár megmutatja, milyen napokra esnek 2024-ben az ünnepnapok és a pihenőnapok, lesznek-e áthelyezett munkanapok és pihenőnapok 2024 évében. Hogyan tervezzük a szabadságunkat, számoljunk-e szombati munkanappal 2024 évében? Mire számíthatunk a 2024-es évben?

Cikkünkben összeszedtük, hogy hogy néz ki a 2024-es munkaidő naptár: mikor lesznek pirosbetűs ünnepnapok, egyben pihenőnapok, lesznek-e áthelyezett munkanapok és pihenőnapok az év során. Hogyan tervezzük a szabadságunkat, mikor tudjuk a legtöbb szabadnapot kivenni a legkevesebb szabadnap felhasználásával?

2024 a munkaszüneti napokban nem hoz jelentős változást. A mozgóünnepek, a hosszúhétvégék, illetve a szombati munkanapok miatt azonban érdemes rápillantani hogyan alakul a jövő évünk. Míg idén, 2023-ban egyetlen szombati munkanap sem volt, 2024-ben három alkalommal is lesz szombati, egyszeri munkanapunk:

  • augusztus 3
  • december 7
  • december 14.

Ennek az oka, hogy jövő évben egyetlen egy olyan ünnep sincsen, amely hétvégére esne, míg három olyan is, amely keddre vagy csütörtökre esik, így ezeket a négynapos szabadnapokat le kell dolgozni. Hosszúhétvégéink 2024-ben:

  • Négynapos hosszúhétvégéből: 2 négynapos hosszúhétvége lesz 2024-ben
  • Háromnapos hosszúhétvége: 4 háromnapos hosszúhétvége

Ami pedig a 2024-es évben nagy különbség lesz a korábbi évekhez képest, hogy lesz egy hatnapos hosszúhétvége is, ugyanis 2024. december 24-25-26-27-28-29. – kedd, szerda, csütörtök, péntek szombat, vasárnap. Az alábbi táblázatban részletesen kigyűjtöttük, hogy pontosan mikor lesznek ezek a hosszabb hétvégék.

Nem meglepő módon leginkább a december 23 hétfőt éri meg kivenni, mert egy hét szabadságra mehetünk el úgy, hogy egyetlen napot kell beáldoznunk a szabadságaink közül. De a négy és háromnapos hosszúhétvégék környékén is érdemes elmenni szabira, mert így is spórolhatunk jó pár napot. Jövőre az október 23.-ai nemzeti ünnep szerdára esik, így akkor csak az a nap lesz szabad.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2024 szabadnapok terén hozhat egy kis nehézséget az év végén, a 2025-ös év elején, miután Szilveszter 2024-ben keddre, az 2025 Újév napja szerdára esik majd. Tehát az újév 2025-ös ünneplésére ideje előre felkészülni, ami 2024 szabadnapjainkat illeti.

Tehát 2024-ben 11 olyan hétköznapi nap lesz, ami munkaszüneti nap, 3 pihenőnap és 3 olyan szombat, ami munkanap lesz.

Munkaidő naptár 2023

Az előző évi, 2023-mas munkaidő naptár szerint az ünnepnapok elhelyezkedése több esetben is okot adott az áthelyezett munkanapok, pihenőnapok betervezésére – aggodalomra semmi ok, idén nem kell ilyen eshetőségekkel számolnunk, ráadásul a karácsony is hétköznapra esik. A munkaidő naptár 2023 évi verzióját korábbi cikkünkben tekinthetik meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm