12 °C Budapest
electric meter

Hiába a napelem, brutál villanyszámlát kapott a Szakiellenőr: más is belesétálhat ebbe a csapdába

2023. szeptember 7. 20:06

Majdnem 300 ezres villanyszámlát kapott a Szakiellenőrként ismert Rezsnyák Péter, pedig fél éve termel a napelemrendszere. A YouTube-ról ismert szakember szerint egyszerre kapott 5 havi villanyszámlát, holott amit ez idő alatt elfogyasztottak, azt meg is termelték a napelemek.

296 ezres villanyszámlát kapott a YouTube-on csak Szakiellenőrként ismert Rezsnyák Péter. A kókler építőipari vállalkozókat bemutató szakember friss videójában elmesélte, hogy tavasz óta működik a napelemes rendszere, bőven megtermelte, amit azóta elfogyasztottak, most mégis öthavi számlát kapott az E.ON-tól.

Kifejtette, az ügyfélszolgálaton csak annyit mondtak neki, igen, a csekk az öthavi átalányról szól, és azt be kell fizetni. A család azt hitte, a napelem miatt átkerültek éves szaldóelszámolásba, és Rezsnyák Péter szerint amikor jöttek bekapcsolni a napelemet a hálózatba, azt követően meg is történt az elszámolás, ki is fizették, amit ki kellett. Az éves szaldó miatt nem is számítottak újabb villanyszámlára, így meglepte őket a szeptemberi csekk. "Logikus volt, hogy azért nem küldenek, mert itt voltak" - tette hozzá.

A napelemrendszer lassan fél éve termel, erre kihoznak nekem egy ugyanolyan számlát, mintha semmi se történt volna...

- háborodott fel a Szakiellenőr, aki kifejtette, korábban sokan laktak a házban, a fia bitcoint is bányászott, így havi 60 ezer forint volt az átalányuk, de ezt elfogadták, mindig kifizették, amit kellett. Ősz óta okosvillanyórájuk van, így nem érti, a szolgáltató miért nem ismeri fillérre pontosan a háztartás fogyasztását, és azt, hogy a napelemük mennyit termelt vissza. A sztori itt nem ér véget, Rezsnyák Péterék bemennek az ügyfélszolgálatra, így a fejleményekről majd be fog számolni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem