16 °C Budapest
Képeken a durva pusztítás, amit a vihar hagyott maga után Budapesten: az agglomeráció sem úszta meg

Képeken a durva pusztítás, amit a vihar hagyott maga után Budapesten: az agglomeráció sem úszta meg

2023. augusztus 5. 14:33

Eddig több, mint 3000 bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Az egységek több, mint négyszázötven esetet számoltak fel. A vihar a főváros teljes területét érintette, de több agglomerációs településről is érkeztek segélyhívások - írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja. Főleg kidőlt fák, leszakadó vezetékek, megsérült épületek és vízszivattyúzások miatt kértek tűzoltói segítséget.

A pénteki viharokat egy még erősebb követte szombaton, ma hajnal óta már több mint 3000 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez. Szombat hajnalban Budapestet és Pest vármegyét érte el a vihar, azóta folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez. A legtöbb esetben víz alá került pincékhez, alagsorokhoz, mélygarázsokhoz hívják a tűzoltókat. Az erős szél faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, házakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre dőltek. A vízszivattyúzás mellett a veszélyesen megdőlt, forgalmat akadályozó fák eltávolításán dolgoznak a tűzoltók.

Budapesten több útszakaszon is áll a víz, a közlekedési lámpák pedig sokfelé nem működnek. Aki teheti, kerülje el ezeket a helyszíneket. A felgyülemlett vízen se gyalog, se autóval ne haladjunk át, mert nem lehet látni, mi van a felgyülemlett víz alatt, a sok csapadék akár a csatornafedeleket is elmozdíthatta - közölte korábban az OKF. A honlapon azóta fotókat is közzétettek a kárelhárítási munkáról:

A tűzoltók folyamatosan végzik a viharkárok felszámolását. Ha ilyen sok bejelentés érkezik, az egyes eseteket azok veszélyessége szerint rangsorolják, a legkritikusabb helyszínek kerülnek először sorra - írták.

Címlapkép és további fotók forrása: BM OKF

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm