Szomorú képsorok: rengetegen gyújtottak gyertyát Suhajda Szilárdért

Pénzcentrum2023. május 29. 11:02

Több száz megemlékező gyújtott mécsest a hegymászó egykori iskolájánál.

Szomorú apropóból gyűlt össze több száz ember a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskolában vasárnap. Az intézményben tanult és érettségizett le valaha Suhajda Szilárd, az a magyar hegymászó, aki nagy valószínűséggel odaveszett a Mount Everesten, mikor éppen legyőzni akarta a világ legmagasabb hegyét. A hegymászóra emlékezve tömeg gyűlt össze az iskolában.

A hegymászónak még egykori érettségi tabloját is levették a falról, és közszemlére tették: e tabló előtt gyúktottak gyertyát az emlékezők: barátok, egykori osztálytársak, az iskola mai tanárai és diákjai.

Suhajda Szilárd május utolsó hetében került jobban a figyelem középpontjába, mikor a békéscsabai hegymászó már rég nem adott életjelet, miközben a világ legmagasabb hegycsúcsát, a 8850 méter magas Mount Everestet ostrolmolta. A legutolsó információk szerint végül nem érte el a Föld legtetejét, mindössze 50 méter hiányzott neki: valószínleg a 8750 méter magasságban lévő Hillary-lépcső közelében láthatták utoljára.

Suhajda keresésére mentőcsapatot is küldtek, melynek tagjai a legjobb és legképzettebb serpák voltak. Ők azonban egy nap múlva bejelentették, hogy bár megtették, amit lehetett, és tüzetesen átnézték nem csak a csúcs, hanem a Hillary-lépcső környékét is, nem akadtak a magyar hegymászó nyomára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

borítókép és a cikk képei: Lehoczky Péter, MTI/MTVA

Címkék:
iskola, magyarország, sport, halál, május, fagyhalál, békéscsaba,