4 °C Budapest
Pruning of an apple tree with secateurs

Indul a zöldhulladékgyűjtés: csak így viszik el idén a kihelyezett zsákokat a kukáskocsik

2023. március 13. 17:20

A Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai az időjárás tavasziasra fordulásával a napokban megkezdték a főváros tizenkilenc zöldövezetes kerületében a kerti zöldhulladék járatrendszerű elszállítását. Az FKF logóval és „Kerti zöldhulladékgyűjtő-zsák” felirattal ellátott zsákokban kihelyezett zöldhulladékot meghatározott napokon szállítja el a Társaság Budapesten.

A tavaszias időjárás miatt egyre többen kezdik meg a kerti munkákat. A keletkező zöldhulladék, a lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, vagy fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió kerti zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatását válasszuk.

Az így begyűjtött zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy hulladéklerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természet körforgásába. Az FKF a zöldhulladékot a Társaság honlapján, kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja el.

Kérik a lakosságot, hogy a zöldhulladékot:

  • csak a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon,
  • legkésőbb reggel 5 óráig,
  • a gyűjtőjárművekkel megközelíthető, az ingatlan előtti jól látható helyre helyezzék ki.

A Társaság további kérései a kerttulajdonosokhoz:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • FKF logós zöldhulladékgyűjtő-zsák: A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezzék ki az ingatlan elé az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokban. A Társaság az egyéb zsákokban, vagy ömlesztve kihelyezett zöldhulladékot nem szállítja el.
  • Faágak: A maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezzék ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítják el.
  • Lebomló anyagú zsákok: A zsákok szavatossági ideje – lebomló anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasolják, hogy a megvásárlás után azokat mielőbb használják fel. Amennyiben minőségi problémát tapasztalnak, a vásárlás helyén a vásárlást igazoló blokk ellenében a hibás terméket a forgalmazó kicseréli.
  • Kizárólag kerti zöldhulladék: A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben az FKF munkatársai a gyűjtőzsákokban háztartási hulladékot, építési törmeléket, földet, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.

A zöldhulladékos zsákok megvásárolhatók a Társaság IX. kerület, Ecseri út 8-12. szám alatti ügyfélszolgálati irodájában, a II. kerület, Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfélszolgálati Központjában, mind a 18 lakossági hulladékudvarában, továbbá a szerződött forgalmazóknál.

A zöldhulladékgyűjtő-zsákok aktuális elérhetőségével kapcsolatos információkat az FKF a weboldalán (www.fkf.hu) folyamatosan frissíti, ezért kérik, hogy azok beszerzésének lehetőségével kapcsolatban elsődlegesen ott tájékozódjanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm