18 °C Budapest
Kétségbeejtően kevesen teszik le a nyelvvizsgát itthon, de ők legalább nem próbálnak csalni

Kétségbeejtően kevesen teszik le a nyelvvizsgát itthon, de ők legalább nem próbálnak csalni

2021. január 20. 09:04

Angolból tesznek legtöbben nyelvvizsgát minden évben. tavaly rekordkevesen vizsgáztak, de legalább a(felderített) csalások száma is alacsony volt.

Oktatási Hivatal közhiteles nyelvvizsga-nyilvántartásából kikért adatok szerint az utóbbi öt évben átlagosan 10 fő körül volt azoknak a nyelvvizsgázóknak a száma, akik felfüggesztéssel járó vizsgacsalás miatt kerültek a rendszerbe. A 2014-2015-ös éven 8-an, egy évvel később 12-en, 2016-2017-es évben pedig 6 esetben jelentettek be olyan súlyú szabálytalanságot, vizsgacsalást, amely az adott nyelvvizsga felfüggesztését vonta maga után - írja az Eduline.

Az OH-tól kikérték a tavalyi év részletes adatait, ezek alapján a 12 nyelvvizsgacsalás többsége angolból középfokon történt. Megállapítható, hogy nyelvvizsgacsalások száma, az összes vizsgázószámhoz képest nézve nagyon alacsony. Bár tavaly rekordkevesen vizsgáztak (összesen 82 684-en) a 12 vizsgacsalás még így is elhanyagolható arány.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?