32 °C Budapest
Átvették az uralmat a kütyük az életünk felett?

Átvették az uralmat a kütyük az életünk felett?

2017. július 30. 14:00

A modern lakásokban már több a digitális kütyü, mint az emberek vagy a háziállatok. Ennek ellenére az emberek mégsem fordítanak elég figyelmet a számítógépes vírusok elleni védelemre.

Ma már átlagosan 2,4 embert, 0,3 háziállatot és 6,3 csatlakoztatott készüléket találunk lakásonként a Kaspersky Lab felmérése szerint. Ez óriási online összekapcsolódást, és egyben rengeteg veszélyt is jelent, mégis, az emberek 39 százaléka nem gondoskodik készülékeinek védelméről. Pedig minél több ember szörföl a neten egyszerre egy háztartásból, annál nagyobb veszélyek leselkedhetnek rájuk a rosszindulatú programok vagy honlapok miatt.

Az antivírus cég kutatása szerint az emberek 63 százaléka aggódik az adathalász e-mailek és weblapok miatt, emellett az is aggasztja őket, hogy elveszthetik a készülékeiken tárolt privát adataikat (átlagosan 6 készülék csatlakozik fel háztartásonként). Ez a félelem megdöbbentően erős,

a felhasználókat jobban nyugtalanítja digitális fotóik elvesztése, mint partnerkapcsolatuk felbomlása, vagy háziállatuk betegsége.

Gyakori félelem az is, hogy a személyes adataik illetéktelen kezekbe kerülnek, ezek némelyike ​​olyannyira szenzitív, hogy a felhasználók 44 százaléka nem akarja, hogy bárki más is láthassa azokat. Mivel ezek az adatok meglehetősen fontosak az embereknek, ezért az interneztetők 53 százaléka tart attól, hogy megtámadja készülékét egy, a közelmúltban világszerte végig söprő WannaCry-járványhoz hasonló zsarolóvírus, amely váltságdíj ellenében vagy még akkor sem oldja fel a titkosítást a készülékeken tárolt adatokról.

Míg az adatbiztonság és a felhasználó magánéletével kapcsolatban egyértelmű aggályok merülnek fel, addig nem feledkezhetünk meg azokról a “védtelen" családtagokról sem, akik egyre fiatalabb korban csatlakoznak az internetre. Az emberek 60 százaléka tart attól, hogy a gyerekek számukra nem megfelelő tartalmat láthatnak az interneten.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22