13 °C Budapest

Felgyorsul a termőföldek átminősítési eljárása!

Pénzcentrum
2008. augusztus 14. 08:45

A kiemelt beruházások felgyorsítása érdekében olyan jogszabály módosítási javaslatot dolgozott ki a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium, melynek elfogadása esetén akár két hónappal is lerövidülhet a fejlesztések előkészítő szakasza - írja a Napi Gazdaság.

A tervezet alapján ahhoz, hogy egy termőföldet átminősítésnek mér nem lesz szükséges a beruházónak jogerős építési engedéllyel rendelkezni. A művelés alól kivett területté nyilvánításhoz elegendő lesz a terület 10 %-án megkezdeni a termőföld igénybevételét.

Amennyiben a beruházó nem rendelkezik a terület tulajdonjogával, akkor az átvezetési kérelemhez csatolnia kell a tulajdonosok hozzájárulását is. Az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke szerint az uniós társszövetségek eddig is értetlenül álltak az ügyek elhúzódása előtt. Tolnay Tibor úgy véli, hogy a módosítások mindenképpen előremozdítják a folyamatokat.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04