Shot of a female teacher working at her desk

Elképesztő: már a takarítónak is többet fizetnének, mint a magyar pedagógusnak

2022. szeptember 19. 09:30

Egy hirdetés tanúsága szerint már takarítónak is érdemesebb elmenni, mint tanárnak - előbbivel többet lehet ugyanis keresni.

Hihetetlen hirdetésre bukkantunk az egyik álláskereső oldalon. Pontosabban rögtön háromra: az egyikben takarítót, a másikban angol nyelven tanító történelemtanárt, a harmadikban pedig matematikatanárt keres a budapesti Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, és mint kiderül, a takarító számíthat a legjobb fizetésre.

A takarítói állásra nettó 200 forintos fizetést kínálnak, a két tanári állásért pedig havi bruttó 203 ezer forintért keresnek bátor jeléentkezőket - vagyis legjobb esetben körülbelül 130-150 ezer forintos nettóval számolhatnak. Még durvább a helyzet, ha azt is megnézzük, hogy a két tanári állásnál, ahogy a szabályzatban is benne van, felsőfokú végzettséget, az angol nyelvű történelemtanár esetében pedig felsőfokú nyelvtudást is kérnek - a takarítóval szemben azonban nem támasztanak ilyen követelményeket, tehát előképzettség nélkül kereshet többet, mint egy tanár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem