21 °C Budapest
Shot of a female teacher working at her desk

Elképesztő: már a takarítónak is többet fizetnének, mint a magyar pedagógusnak

2022. szeptember 19. 09:30

Egy hirdetés tanúsága szerint már takarítónak is érdemesebb elmenni, mint tanárnak - előbbivel többet lehet ugyanis keresni.

Hihetetlen hirdetésre bukkantunk az egyik álláskereső oldalon. Pontosabban rögtön háromra: az egyikben takarítót, a másikban angol nyelven tanító történelemtanárt, a harmadikban pedig matematikatanárt keres a budapesti Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, és mint kiderül, a takarító számíthat a legjobb fizetésre.

A takarítói állásra nettó 200 forintos fizetést kínálnak, a két tanári állásért pedig havi bruttó 203 ezer forintért keresnek bátor jeléentkezőket - vagyis legjobb esetben körülbelül 130-150 ezer forintos nettóval számolhatnak. Még durvább a helyzet, ha azt is megnézzük, hogy a két tanári állásnál, ahogy a szabályzatban is benne van, felsőfokú végzettséget, az angol nyelvű történelemtanár esetében pedig felsőfokú nyelvtudást is kérnek - a takarítóval szemben azonban nem támasztanak ilyen követelményeket, tehát előképzettség nélkül kereshet többet, mint egy tanár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?