1 °C Budapest
Picture of the University of Szeged, on Dugonics square, during a warm summer afternoon. The University of Szeged, or Szegedi Tudomanyegyetem, is a research university in Hungary located in the countrys third largest city, Szeged, in Csongrad County in the Southern Great Plain cimlapi

Kész, vége: ezen a magyar munkahelyen biztosan kirúgják, aki nem oltat

2021. november 9. 13:45

Egy keddi utasítás értelmében a szegedi egyetem dolgozóinak 45 napon belül be kell oltania magát, vagy ha ezt nem teszik meg, igazolniuk kell, ezt miért nem tehetik meg, viszont ha ez is elmaradt, akkor elbocsájthatják őket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy keddi utasítás értelmében a szegedi egyetem dolgozóinak 45 napon belül be kell oltania magát, vagy ha ezt nem teszik meg, igazolniuk kell, ezt miért nem tehetik meg. Ha ez elmarad, egy éves fizetés nélküli szabadságra küldik a dolgozót, és azt követően a jogviszonya is megszűnik, ha addigra sem oltatta be magát – írja a Szegeder.

A lap közlése szerint a rendelet Fendler Judit kancellár és Rovó László rektor aláírásával jelent meg, és részletezi, hogy aki egészségügyi állapota miatt nem veheti fel az oltást, és ezt igazolni is tudja, mentesül a szankciók alól.

A lap azt írja, az oltásfelvételét uniós covidigazolvánnyal, érvényességi idő nélküli védettségi igazolvánnyal, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal, nemzetközi oltási bizonyítvánnyal, illetve az állam által kiadott védettségi igazolással lehet igazolni. Ezt az EESZT Applikációján keresztül is megtehetik a dolgozók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 22. szombat
Vince, Artúr
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?