Picture of the University of Szeged, on Dugonics square, during a warm summer afternoon. The University of Szeged, or Szegedi Tudomanyegyetem, is a research university in Hungary located in the countrys third largest city, Szeged, in Csongrad County in the Southern Great Plain cimlapi

Kész, vége: ezen a magyar munkahelyen biztosan kirúgják, aki nem oltat

2021. november 9. 13:45

Egy keddi utasítás értelmében a szegedi egyetem dolgozóinak 45 napon belül be kell oltania magát, vagy ha ezt nem teszik meg, igazolniuk kell, ezt miért nem tehetik meg, viszont ha ez is elmaradt, akkor elbocsájthatják őket.

Egy keddi utasítás értelmében a szegedi egyetem dolgozóinak 45 napon belül be kell oltania magát, vagy ha ezt nem teszik meg, igazolniuk kell, ezt miért nem tehetik meg. Ha ez elmarad, egy éves fizetés nélküli szabadságra küldik a dolgozót, és azt követően a jogviszonya is megszűnik, ha addigra sem oltatta be magát – írja a Szegeder.

A lap közlése szerint a rendelet Fendler Judit kancellár és Rovó László rektor aláírásával jelent meg, és részletezi, hogy aki egészségügyi állapota miatt nem veheti fel az oltást, és ezt igazolni is tudja, mentesül a szankciók alól.

A lap azt írja, az oltásfelvételét uniós covidigazolvánnyal, érvényességi idő nélküli védettségi igazolvánnyal, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal, nemzetközi oltási bizonyítvánnyal, illetve az állam által kiadott védettségi igazolással lehet igazolni. Ezt az EESZT Applikációján keresztül is megtehetik a dolgozók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?