18 °C Budapest
Student study

Hiába járt le a határidő, még mindig lehet OKJ-s képzésekre jelentkezni

2021. augusztus 30. 10:32

Régi, OKJ-rendszerű képzéseket 2020. december 31-ig lehetett indítani, előfordulhat azonban, hogy bizonyos körülmények, például előképzettség vagy felmentések figyelembevételével egy olyan képzésre még befogadható új résztvevő, ahol az oktatás ütemezése lassabb tempójú. 

Ez leginkább a vállalatok kérésére indított képzéseknél fordulhat elő. A képzéseket 2022. december 31-ig lehet vizsgával együtt jogszerűen lezárni - számol be a Vilaggazdasag.hu

Az OKJ megszűnésének hírére tavaly – különösen a második fél évben – megnövekedett a képzésekre az érdeklődés. 

Több képzés tartalma és részvételi feltétele is megváltozott, csökkentve a beiskolázhatók körét. Az új képzési struktúra jogszabályi környezete azonban még folyamatosan alakul: van olyan képzés – mint például a targoncavezetői és az emelőgép-kezelői –, amelyre többen jelentkeztek, de a szabályozás még kilenc hónap után sem jelent meg. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?