14 °C Budapest

Vodafone, Telenor, Telekom: így lehet diákként ingyenes internetet kérni a szolgáltatóknál

MTI
2021. március 10. 19:02

Még igényelhetik az ingyenes internetet a szolgáltatójuknál a távoktatásban részt vevő általános iskolások és pedagógusaik - közölték a szolgáltatók.

  • A DIGI kifejtette: a kormány március 5-én módosította a veszélyhelyzet idején a digitális oktatással kapcsolatos intézkedéseket tartalmazó kormányrendeletet. Az ingyenes vezetékes internetszolgáltatásra jogosultak köre kiegészült az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményekben tanuló diákokkal, illetve tanító pedagógusokkal. A kedvezményt a 2021. március hónapban kiállított számlán tüntetik fel, ami a 2021. áprilisi havidíjakat tartalmazza. Azoknak, akik középfokú oktatás digitális munkarendje miatt már igénybe vették a kedvezményt, további teendőjük nincs az ingyenes vezetékes internetszolgáltatással kapcsolatban, az engedményt automatikusan jóváírják - tájékoztatott a szolgáltató. Azok az előfizetők, akik eddig nem voltak jogosultak a kedvezményre, a DIGI honlapján 2021.03.08. és 2021.03.11. között adhatják le igényeiket - tették hozzá.
  • A Vodafone közölte, hogy márciusban a középiskolások és az online oktató pedagógusok mellett az általános iskolai oktatásban résztvevőknek is biztosítja az ingyenes otthoni internet-hozzáférést, amelyet márciusi 26-ig igényelhetnek az érintettek. A támogatás keretében a Vodafone Magyarország a vezetékes internetet használó ügyfelei közül az általános és középfokú oktatásban résztvevő diákok, illetve az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a március havi számlán egy havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési címen írja jóvá, amennyiben azt az érintett ügyfelek a szolgáltató felületein igénylik. Akik korábban már jelezték igényüket, a szolgáltató automatikusan jóváírja a márciusi havidíj-kedvezményt is. A Vodafone az ingyenes internet mellett számos további intézkedéssel, szolgáltatással igyekszik támogatni a diákokat és pedagógusokat a távoktatás időszakában. Így egyebek között adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját.
  • A Telenor közölte, hogy a novemberi veszélyhelyzeti intézkedések idején az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve díjmentesen elérhetővé tette a főbb oktatási oldalakat ügyfelei számára. Az eredetileg 2021. február 8-ig érvényes díjmentességet most - immár második alkalommal - a veszélyhelyzeti intézkedések fennállásáig meghosszabbítják. Ennek köszönhetően a mobiltársaság aktív adathozzáféréssel rendelkező ügyfelei számára ezen oldalak látogatása nem fogyasztja a tarifába foglalt adatkeretet. A szolgáltatás-kedvezmény a Telenor ügyfeleinek automatikusan elérhető, ezzel kapcsolatban igénylési/aktiválási teendőjük nincsen - jelezték.
  • A Telekom arról tájékoztatott, hogy eddig több tízezren igényelték náluk az "ingyen netet", a korábbi regisztrációs időszakokkal együtt. A veszélyhelyzet ideje alatt a rendelet értelmében az alapfokú köznevelési intézményben digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a pedagógusok igényük bejelentése esetén ingyenes helyhez kötött internetszolgáltatást kapnak 2021 márciusban. Ezt a kedvezményt a Telekom a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a pedagógusok számára 30 nappal meghosszabbítja, így a középfokú oktatásban lévő jogosultak is részesülnek a kedvezményben 2021 márciusában. Mivel a 2021 áprilisban kibocsátandó számlában szerepeltetik a 30 napra biztosított kedvezményt, az igényt 2021. március 10-26. között regisztrálni kell a Telekom felületén, ha a szolgáltatás már működik, vagy legkésőbb március 26-ig beindul. Akik az igényüket már korábban regisztrálták a Telekom felületén, és a kedvezményről már megerősítő SMS-t kaptak, további teendőjük nincs - közölte a szolgáltató.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem