18 °C Budapest

Kréta E napló: Kréta bejelentkezés, hogyan kell belépni a Kréta e naplóba?

2020. december 15. 13:00

A Kréta belépés hogyan történik? Mutatjuk, hogyan kell belépni a Kréta e naplóba: Kréta bejelentkezés, az e Kréta napló használata. A Kréta e napló miért jó az iskolának?

A technika fejlődésével egyetemben az oktatás is évről évre korszerűbb: számos praktikus digitális megoldás született mind az online oktatás, mind pedig az online adminisztráció terén, ami nem csak a tanárok munkavégzését könnyítette meg, ugyanis így a diákok és a szülők is egyszerűen hozzáférhetnek a tanulók tanulmányi eredményeihez. Cikkünkben leírjuk, hogyan működik a Kréta e napló, illetve hogyan kell belépni a Kréta e naplóba diákoknak és szülőknek!

Mi a KRÉTA?

A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (röviden: KRÉTA) a 2017/2018-as tanévtől a Magyarországon kötelező használatú iskolaadminisztrációs rendszer. A Kréta használatával az iskola tanügy-adminisztrációs adatai egyszerűvé és könnyen áttekinthetővé válnak, a Kréta e napló által az egész magyar oktatásmenedzsment hatékonyabbá vált. Jelenleg a Kréta e napló az egyetlen államilag is jóváhagyott, hivatalos iskolai adminisztrációs rendszer. A Kréta e napló sajátossága, hogy nem csak az oktató számára biztosít könnyen kezelhető adminisztrációs felületet: a Kréta használata során a diák és a szülő is bármikor ellenőrizheti az általános vagy középiskolás gyermek tanulmányi eredményeit, évközi munkáját.

A Kréta e napló "ereje" az átláthatóságban rejlik: míg mindössze néhány évvel ez előtt a papíralapú tájékoztató füzetek vezetése még megengedte a gyerekeknek azt a szabadságot, hogy egy-egy rossz jegyet eltitkoljanak, a mai modern Kréta e napló ezt már nem engedi meg. A Kréta e napló vezetése mindemellett nagyon egyszerű: az oktató kiválasztja a tantárgyat, a diákot és online, bármilyen eszközről beírhatja neki a tevékenységet, a jegyet és azok súlyozását is egyszerűen beállíthatja a Kreta rendszerében.

Mire jó a kréta?

A Kréta e napló fiókba belépve a diák és a szülő is megtekintheti a gyermek tanulmányi eredményeit. Az érdemjegyek összehasonlíthatóak az osztályátlaggal, a Kréta mutatja az órarendet és a hiányzásokat, az igazolatlan órákat, sőt, még a tanuló késéseit is. Készíthetőek a Kréta rendszerében különféle oktatói feljegyzések (pl. dicséret vagy megrovás), illetve elérhetőek mind a gyerek, mind a szülő számára a tanár által vezetett faliújság, a feladott házi feladatok és a csoportos statisztikák is.

Kréta bejelentkezés: hogyan kell belépni a Kréta e naplóba?

A Kréta bejelentkezés mind a tanuló, mind a szülő számára egyszerű. A diák Kréta felhasználója az OM kódja, a szülő vagy a gyermek gondviselője pedig egy, az intézmény által generált belépési azonosítóval tudja ellenőrizni az iskolai teljesítményt. A jelszó alapesetben a tanuló születési dátuma. Az első Kréta bejelentkezés alkalmával kapcsolatban szükséges tudnivalókat az iskola feladata elmagyarázni az oktató által személyesen vagy egy Kréta tájékoztató e-mail formájában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem