21 °C Budapest

Már csak egy napja maradt a felvételizőknek: ez az utolsó esély a változtatásra

MTI
2020. július 8. 09:01

Legkésőbb csütörtökig van lehetőségük a felvételizőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve - egyetlen alkalommal - módosítsák a megjelölt szakok sorrendjét az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint.

Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2020. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem) és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat. Ezek adatait az Oktatási Hivatal a közhiteles nyilvántartásból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

Egyetlen alkalommal - csütörtökig - módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető.

A személyes adatok változását szintén csütörtökig jelezhetitek az E-felvételi személyes adatok menüpontjában. Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (például névváltozás, állampolgárság változása). Az idei évben külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő július 15-e.

A 2020 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 23-án hirdetik ki. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már 23-án SMS-értesítést is kapnak az eredményről. A besorolási döntés - amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdhetitek meg tanulmányaitokat szeptemberben - legkésőbb augusztus 5-től az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek - közölte az Oktatási Hivatal.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem