14 °C Budapest

Ezzel a trükkel vedd rá a gyereked a hasznos különórákra: később hálás lesz

2019. szeptember 8. 15:30

A szeptemberi tanévkezdéssel elindult a különórák, délutáni iskolák időszaka is. A szülő nem gyermekmegőrzést vár különóra címen, szeretné ha minőségi időtöltéssel, a gyerek számára élvezetesen telne a délután. Ehhez élményszerű tanulást nyújtó, 21. századi iskolát kell keresnie. A Funside School szakemberei néhány tippet adnak, hogy miként érdemes különórát választani a kiskamaszok, kamaszok fejével gondolkodva. Lássuk, milyen ellenérzései vannak a gyerekeknek a különórákkal és milyen elfoglaltságot érdemes választani, hogy ezeket megcáfolhassuk.

El kell szakadnom a gépemtől

Talán nem mondja ki, de nagyon sok gyerek, kamasz ezt érzi, ha még iskola után is elküldik tanulni valahová. De mi van, ha nem kell elszakadni? A gyerekek jó része nyitott arra, hogy programozást, robotikát tanuljon, ezt nem érzik valódi, az iskolapadban izzasztó tanulásnak. 

Különbséget kell tenni gép előtti idő és gép előtti idő között

- mondja Kittka András, az iskola egyik alapítója. 

Unalmas lesz, áll a tanár a táblánál és magyaráz 

Olyan délutáni iskolát, elfoglaltságot kell keresni, ahol tapasztalás útján, játékosan sajátítják el a gyerekek az ismereteket. A színes, játékos környezet sem poroszos tanításra csábít, ha azt látjuk, hogy egy iskola ad a gyerekek kényelmére, ha nem akarja feltétlen padokba kényszeríteni őket, akkor valószínűleg jó helyen járunk. A gamifikáció, azaz a játékos tanulás és a pozitív megerősítés módszerével oktató délutáni iskolát a gyerekek sokkal jobban élvezik, nem érzik kényszernek. 

Legalább lesz ott más korombeli? 

Sok kamasz azért nem szereti a magánórákat, mert zavarban vannak, ha kettesben kell lenniük egy felnőttel. Jobban kedvelik a kortárs közösségeket, a sok nevetést, a lazaságot, az összekacsintást a többiekkel. A kortársak alkotta csoportokban őket érdeklő filmekről, zenéről, utazásokról, társadalmi problémákról (pl. környezetvédelem) folynak az órák, a bátor kommunikáció észrevétlenül fejleszti mindenki angoltudását. Kibeszélik az őket érdeklő angolul vlogoló youtubereket, rákérdeznek ha valamit nem értettek világosan egy-egy videójátékban, filmek és sorozatok fordítási hibáiról gondolkodnak közösen. Azaz beemelik az órákba az élő angol nyelvet, amit otthon, a gép előtt szinte mindenki használ valamilyen formában. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi van, ha lemaradok, ha nem értem az anyagot? 

A 21. századi oktatáshoz az is hozzátartozik, hogy a szülők nyomon tudják követni, hogy a gyermekük mit csinál, mit tanul a délutáni iskolában, illetve hiányzás esetén a gyerek könnyedén felvegye a fonalat megfelelő háttéranyagok révén. Fontos, hogy ha pótlásra, plusz gyakorlásra van szükség, akkor arról a szülő is értesüljön. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm