2021. január 24. vasárnap Timót

Tárt karokkal várják a cégek a nyugdíjasokat: idén több tízezren állhatnak munkába

  • Magyar Idők
  • 2019. január 31. csütörtök 08:30

Jelenleg 75 ezer nyugdíjas dolgozik munka mellet, de azt várják, hogy idén még több tízezer idős ember áll ismét munkába - számol be a Magyar Idők.

Az év eleje óta élő új közteherviselési szabály szerint a nyugdíjasoknak jelenleg már csupán a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük, a járulékkal nem kell foglalkozniuk - nyilatkozta a lapnak Tállai András államtitkár, a Pénzügyminisztérium államtitkára. Az új előírás 14 százalékos megtakarítást jelent az érintetteknek.

Tállai András kitért arra is, hogy - a társadalombiztosítás rendszerének egyik legfontosabb elve szerint - bizonyos ellátások csak akkor járnak, ha a munkavállalók járulékot fizetnek. Mivel ezt a közterhet immár nem vonják le a nyugdíjas dolgozóktól, az érintettek nem számíthatnak táppénzre vagy az úgynevezett félszázalékos kiegészítő nyugdíjemelésre.

A legfrissebb kimutatások szerint idehaza nagyjából 75 ezer ember dolgozik munkaviszonyban nyugdíj mellett, az ő esetükre vonatkozik a járulékcsökkentés, a megbízással vagy más módon dolgozók létszáma szintén megközelíti a 75 ezret.

Összesen 21 százaléknyi köztehertől szabadulhatnak meg azok a cégek, amelyek nyugdíjast alkalmaznak munkaviszonyban. A miniszterhelyettes úgy vélte, könnyen elképzelhető, hogy idén több tízezer nyugdíjas vállal újra munkát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked