1 °C Budapest

Több pénz jut a korkedvezményesen nyugdíjba menő nőknek

MTI
2016. április 27. 15:31

Emelkedik jövőre - az idei 195 milliárd forintról 233 milliárd forintra - az a keretösszeg, amelyet a kormány a nők korhatár alatti nyugellátására szán - derül ki a 2017-es költségvetési javaslat Nyugdíjbiztosítási Alapra vonatkozó fejezetéből.


A számok alapján a kormány a szociális hozzájárulási adó nyugdíjalapot megillető részéből és a munkáltatói nyugdíjbiztosítási járulékból az ideinél valamivel kevesebb bevétellel, 2014 milliárd forint helyett 1989 milliárd forinttal kalkulál. Ugyanakkor a biztosított által fizetett nyugdíjjárulék esetében 1015 milliárd forint helyett 1094 milliárd forint bevétellel, az egyszerűsített foglalkoztatás utáni közteher esetében 11 milliárd forint helyett 15 milliárd forint bevétellel számolnak.

A nők korhatár alatti nyugellátása mellett a korhatár felettiek öregségi nyugdíjára szánt összeg is nagyobb a jövő évre tervezett büdzsében az ideinél, 2473 milliárd forint helyett 2501 milliárd forint.  Csökken ugyanakkor a hozzátartozói nyugellátások összege: árvaellátásra az idei 34 milliárd forinttal szemben jövőre 31 milliárd forinttal kalkulál a kormány, míg az özvegyi nyugellátásra az idei 338 milliárd forinttal szemben 334 milliárd forintot szánnak.

Nem változik a nyugdíjbiztosítási költségvetési szerv büdzséje, mind személyi juttatásokra, mind dologi kiadásokra az ideivel azonos mértékű összegből gazdálkodhatnak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?